Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

voldtægt.

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige,

Hvor er jeg glad for, at du er så udholdende, at du er blevet ved med at skrive ind til os, også selvom vi ikke har haft mulighed for at svare på dine tidligere breve. Du er en fighter og giver ikke op – det lyser ud af dit brev! 

Som jeg fornemmer, at du allerede ved, så er der en grænse for, hvad man selv kan klare, og på et tidspunkt har man brug for, at der er nogen udefra, der hjælper en. Der er ingen tvivl om, at du fortjener at få hjælp. Jeg vil i mit svar gøre, hvad jeg kan for at hjælpe dig med, hvordan du kan få det bedre i din hverdag samt give dig ideer til, hvor du ellers kan søge hjælp.

Det lyder som om der er flere ting, der gør, at din hverdag ikke er så nem i øjeblikket, og det lyder ikke dumt, når du fortæller, at du gerne vil væk fra dine problemer. Det kan jeg godt forstå. Du skal dog vide, at der ALTID findes en anden løsning end at tage sit eget liv. Nogen gange kan problemer forstærke hinanden. F.eks. tænker jeg, at din søvnmangel kan være med til at gøre din hovedpine værre. Omvendt kan din hovedpine eller et andet problem gøre det svært at falde i søvn. Det, at ting forstærker hinanden, gælder heldigvis også den anden vej - så man får det bedre på flere måder, når ét problem afhjælpes. 

Du fortæller, at du har billeder og tanker om, at du er blevet voldtaget. Det er svært for mig at vide, om det er sket i virkeligheden eller ej, men jeg ved, at nogle piger kan have svært ved at huske, hvad der skete, da de blev voldtaget. En måde at forsvare sig på kan nemlig være at `lukke sig inde i sig selv’ og på den måde ikke være psykisk tilstede, men kun fysisk. Jeg tænker, at det kunne være rigtig godt, hvis du kunne få snakket med fx en psykolog om, det er det, der kan være sket for dig.

Du har oplevet flere ubehagelige og udfordrende ting i dit liv, og jeg er imponeret over din vilje til at få det bedre. Du har allerede gjort meget. Bl.a. er du blevet ved med at skrive herind, du kommer også i skole (selvom du ikke altid har lyst), du er imødekommende overfor andre ved at have facade på, og du har kontaktet din læge, så du kan få det bedre med din ryg og få hjælp til din hovedpine. Du har derfor taget mange af de første skridt til at få det bedre. Det kan du godt være stolt af!

Det næste skridt, du kan tage, er at slippe facaden og søge hjælp hos en voksen. Der er flere muligheder til, hvordan du kan gøre det: 

Når du skal have svar på din MR-scanning kan det være, du kan komme til at snakke med lægen om, hvordan du ellers har det. Hvis din mor er med hos lægen, kan du evt. sige, at du gerne vil snakke med lægen 5 minutter alene, hvis du synes det er nemmere. En læge vil have mulighed for at skabe kontakt til f.eks. en psykolog eller på anden måde hjælpe dig.

Det kan også være, at du har en lærer, som du har tillid til og derfor kunne fortælle om nogle af de ting, du oplever derhjemme. En lærer har pligt til at hjælpe dig. Du kunne overvej at vise din lærer dit brev og mit svar - hvis det er nemmere for dig end at tage en snak?

En tredje mulighed er, at du får det, der hedder en bisidder fra os i Børns Vilkår. En bisidder er en voksen, som kan hjælpe dig med at kontakte kommunen og i øvrigt snakke din sag. Du kan læse mere om en bisidder her: https://bornetelefonen.dk/bisidder.

Du er også altid velkommen til at ringe ind til BørneTelefonen på 116 111, hvis du har lyst til at snakke eller høre mere om vores bisidderordning.

Jeg er ikke i tvivl om, at du kan tage det næste skridt til at få det bedre.  Jeg ønsker dig al det bedste med på vejen.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Få flere gode råd, hvis du oplever Vold i familien

Vold er altid ulovligt, så hvis du oplever vold i familien, er det rigtig vigtigt, at du får hjælp. Hvis din mor eller far slår eller taler nedladende til dig, så er det aldrig din skyld! Det er altid de voksnes ansvar, at du føler dig tryg.

Vold kan ske på forskellige måder. Nogle oplever, at deres forældre er voldelige overfor hinanden. Det kan også være, at volden går ud over dig eller dine søskende.

Vold i hjemmet kan både være fysisk og psykisk. Fysisk vold er, hvis man fx bliver sparket, slået, rusket eller nevet. Psykisk vold er, hvis man fx bliver ignoreret, ydmyget, truet eller talt nedladende til.

Her på siden kan du få nogle råd til, hvordan du kan få hjælp, hvis du oplever vold derhjemme. Du kan se en video om vold i familien, læse om rettigheder, få hjælp til at skrive et brev eller læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Vold Andre der hjælper

din kommune – din Indgang

Rådgivning og andre hjælptilbud for børn og unge.
Læs mere

Bryd Tavsheden

Til dig, der er udsat for vold i familien eller i et kæresteforhold (13-24 år)
Læs mere

Ud af voldens skygge

Rådgivning og behandlingstilbud til voldsramte kvinder og børn (over 18 år)
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat