Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

voldtægt

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 12 år, tak for dit brev med overskriften "voldtægt".

Jeg kan forstå på dit brev, at det også har givet dig en masse problemer, at din mor er blevet voldtaget, og at du stadig er ked af det og bange.

Er der ikke en voksen, der kan støtte dig/har støttet dig? Kan du tale med din mor om det - eller med din far? Det er vigtigt for dig at have en voksen, du kan tale med om dine tanker, og som du kan støtte dig til.

Voldtægtsforbryderen fortsætter åbenbart sine krænkelser fra fængslet - og det skal der sættes en stopper for med det samme, dvs at det skal meldes til politiet - som endnu en forbrydelse, så personalet i fængslet kan stoppe ham! Nogle voksne må her kontakte politiet.

Nu skriver du, at din lærer også har set nogle nøgenbilleder af dig på facebook. Så den lærer ved allerede, at der er noget galt. Kan du ikke snakke med ham/hende om alt det ubehagelige, du oplever, og at du gerne vil have sat en stopper for forbryderens misbrug af facebook? Måske kan din lærer hjælpe dig med at få det anmeldt? 

Hvis du har mere lyst til at tale med skolesundhedsplejersken om det, vil hun også kunne hjælpe dig. Hun har som regel en fast tid på skolen, hvor man kan snakke med hende - spørge evt på skolens kontor, hvornår hun kommer næste gang.

Du kan også ringe her til BørneTelefonen på 116 111. Så kan rådgiveren hjælpe dig med at lave anmeldelsen. Sig evt. til rådgiveren, at hun/han skal starte med at læse dit brev her i brevkassen, så slipper du for at forklare det hele forfra.

Mange hilsener

BørneBrevkassen

Er du blevet seksuelt krænket?

Seksuelle krænkelser er, hvis du bliver tvunget, presset eller lokket til noget seksuelt. Det kan også være en krænkelse, selvom man ikke sagde nej.

En seksuel krænkelse er fx hvis nogen rører ved dig på en seksuel måde, uden at du har givet dem lov. Hvis du bliver bedt om at røre ved dem. Hvis du skal kigge på noget seksuelt eller gøre noget seksuelt – fx tage tøjet af.

Det er heller ikke ok, hvis du bliver presset til at tale om seksuelle emner – fx svare på spørgsmål, om du onanerer.

Det er vigtigt at tale med nogen, hvis man har været udsat for en krænkelse. Her kan du læse mere om seksuelle krænkelser og få gode råd.

Seksuel krænkelse Andre der hjælper

Anmeld digital krænkelse

Anmeld ulovlig deling af billeder og video samt digital afpresning
Læs mere

Anmeld seksuelt overgrebsmateriale

Anmelde seksuelt overgrebsmateriale med børn
Læs mere

Anmeld voldtægt og seksuelle overgreb

Hjælp til at anmelde voldtægt og seksuelle overgreb
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat