Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Vold

Hvad skal jeg gøre når min far spør om jeg vil røre ved ham

Pige
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 7 år

Tak for dit brev. Det er flot, at du har skrevet til os.

Voksne må ikke røre børn på private steder, fx tissekonen, numsen, brysterne eller din mund. Det må voksne ikke gøre ved nogen børn! 

Din far må heller ikke spørge dig, om du vil røre ham. Derfor skal du sige NEJ til ham og gå væk fra ham. Gå hen og fortæl en anden voksen, at din far beder dig om at røre ham. Eller ring til en anden voksen og sig det.

Din far må ikke presse eller tvinge dig til at røre ved ham på hans private steder, fx tissemanden, munden, numsen eller hans bryst.

Du skal skynde dig at sige det til en anden voksen, fx en lærer i skolen eller en pædagog. Du kan også vise dem dit brev og mit svar. Så skal de hjælpe dig, så din far ikke gør det igen.

Du kan også sige det til din mor, så kan hun også hjælpe dig. Måske har du også en veninde, og kan sige det til hendes mor, og vise hende dit brev.

Du må også meget gerne ringe ind til BørneTelefonen på 116111 , så kan vi snakke mere om det.

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

Er du blevet seksuelt krænket?

Seksuelle krænkelser er, hvis du bliver tvunget, presset eller lokket til noget seksuelt. Det kan også være en krænkelse, selvom man ikke sagde nej.

En seksuel krænkelse er fx hvis nogen rører ved dig på en seksuel måde, uden at du har givet dem lov. Hvis du bliver bedt om at røre ved dem. Hvis du skal kigge på noget seksuelt eller gøre noget seksuelt – fx tage tøjet af.

Det er heller ikke ok, hvis du bliver presset til at tale om seksuelle emner – fx svare på spørgsmål, om du onanerer.

Det er vigtigt at tale med nogen, hvis man har været udsat for en krænkelse. Her kan du læse mere om seksuelle krænkelser og få gode råd.

Seksuel krænkelse Andre der hjælper

Anmeld digital krænkelse

Anmeld ulovlig deling af billeder og video samt digital afpresning
Læs mere

Anmeld seksuelt overgrebsmateriale

Anmelde seksuelt overgrebsmateriale med børn
Læs mere

Anmeld voldtægt og seksuelle overgreb

Hjælp til at anmelde voldtægt og seksuelle overgreb
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat