Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Var der voldtægt?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13 år

Når jeg læser dit brev, er jeg ikke i tvivl om, at det drengen på 17 udsatte dig for, var imod din vilje, og derfor tænker jeg, det er voldtægt, du har været udsat for.

Du skriver, at du ikke gjorde modstand, men når jeg læser dit brev, ser jeg at du gjorde modstand. Modstand er mange ting, det er ikke kun at råbe, sige nej eller stop. Modstand kan også være at stivne og ikke kysse med eller deltage i det, der foregår. Du vendte hovedet væk, da han prøvede at kysse dig, og det er et ret tydeligt signal om, at man ikke har lyst til at kysse. Du gjorde måske også andre ting, der viste drengen, at du ikke kunne lide det, og de ting er det rigtig vigtigt at minde sig selv om.

Nu er spørgsmålet så bare, om du kan finde mod til at få fortalt en voksen om det, der er sket... Hvis det er svært at skulle fortælle om det, kan du bruge dit brev her fra brevkassen, eller du kan sende en sms til din mor eller en anden voksen, hvor du skriver, at der er sket dig noget, du har svært ved at fortælle om. Det er en god måde at starte på, for så ved den voksne, at hun eller han skal hjælpe dig og være tålmodig, mens du fortæller.

Hvis du kan finde det mod og få det fortalt, kan den voksne hjælpe dig med at gå videre med sagen. Det er vigtigt, at der bliver gjort noget, så drengen på 17 ikke slipper afsted med at gøre noget så forkert, uden at der sker noget ved det. I kan melde det til politiet, eller I kan kontakte kommunens SSP afdeling (denne oplysning er nok mest til den voksne, der hjælper dig, så lad hende eller ham læse mit svar til dig).

Du skal også have hjælp til at komme over det, du har været udsat for. I første omgang kan det hjælpe rigtig meget bare at få det fortalt til en, der lytter og forstår. Måske kan du prøve at ringe eller skrive direkte til os på BørneTelefonen på nummer 116111 og lade en rådgiver lytte til dig og hjælpe dig med at få fortalt om din oplevelse på en tryg måde..? Du er helt anonym, dvs. vi ved ikke, hvem du er, når du ringer eller skriver.

Jeg håber så meget, at du ikke længere er i tvivl om, at det var et overgreb, du var udsat for, og at det er vigtigt, at du får noget hjælp... Det håber jeg, du finder mod til at gå videre med.

Kram fra BørneTelefonen

Er du blevet seksuelt krænket?

Seksuelle krænkelser er, hvis du bliver tvunget, presset eller lokket til noget seksuelt. Det kan også være en krænkelse, selvom man ikke sagde nej.

En seksuel krænkelse er fx hvis nogen rører ved dig på en seksuel måde, uden at du har givet dem lov. Hvis du bliver bedt om at røre ved dem. Hvis du skal kigge på noget seksuelt eller gøre noget seksuelt – fx tage tøjet af.

Det er heller ikke ok, hvis du bliver presset til at tale om seksuelle emner – fx svare på spørgsmål, om du onanerer.

Det er vigtigt at tale med nogen, hvis man har været udsat for en krænkelse. Her kan du læse mere om seksuelle krænkelser og få gode råd.

Seksuel krænkelse Andre der hjælper

Anmeld digital krænkelse

Anmeld ulovlig deling af billeder og video samt digital afpresning
Læs mere

Anmeld seksuelt overgrebsmateriale

Anmelde seksuelt overgrebsmateriale med børn
Læs mere

Anmeld voldtægt og seksuelle overgreb

Hjælp til at anmelde voldtægt og seksuelle overgreb
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat