Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Pige, 11 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 11 år.

Hvor er det godt, at du skriver til Børnetelefonen. Det, der skete for dig er ikke i orden. Jeg kan virkelig godt forstå, at du blev bange og følte, at dine grænser blev overskredet.

Jeg får sådan lyst til at fortælle dig om dine rettigheder. Børnekonventionen indeholder regler, der skal sikre, at alle børn har det godt og er trygge. Konventionen siger også, at alle mennesker har ret til at bestemme over deres egen krop. Det betyder, at ingen må tvinge dig til at gøre noget, som du ikke har det rart med.

Derudover må ingen trække dine bukser af og tvinge dig til at putte noget op i dig, heller ikke bananer. I Danmark har vi også noget, som hedder den seksuelle lavalder, og det betyder, at personer over 15 år ikke må have sex med personer under 15 år. Det kan opleves krænkende, at nogen tvinger én til at gøre noget, som man ikke selv ønsker. Ingen mennesker må gøre sådan mod andre. Det kan være en styrke at kende til dine rettigheder, så ved du, at det er dig, der har ret – og at det var helt rigtigt at skrive herind!

Jeg kan ikke lade være med at tænke på, om du mon bor sammen med begge dine forældre? Hvor var dine forældre henne, da dine to brødre holdte fest for deres efterskolevenner?

Du har ret til at få hjælp til, at få det stoppet og få sikret dig, at det aldrig kommer til at ske igen! Jeg synes, at du meget snart skal fortælle dine forældre om det, som du har oplevet. Dine forældre vil sandsynligvis blive lidt chokerede, men herefter kan de hjælpe dig med at få løst jeres situation.

Indtil at det er løst, synes jeg ikke du bør at være alene med dine brødre, fordi de har krænket dig. Hvis du føler, at det er svært at tale med dine forældre. Så kan det være, at du har en moster, en onkel, en pædagog eller en lærer, som du kan betro dig til? Det er vigtigt, at du finder en voksen, som kan hjælpe dig til at være tryg i dit eget hjem. Det er nemlig også en ret, du har!

Du kan vise dine forældre dit brev og vores svar, når du taler med dem. Dine forældre er også velkommen til at ringe til ForældreTelefonen. Vi kan tale med dem om, hvordan de bedst hjælper dig – lige nu. Se her: https://bornsvilkar.dk/det-goer-vi/foraeldretelefonen/

Det er så godt, at du fortæller om din oplevelse. Du er rigtig sej, og jeg tror på, at du kan klare at tale med en voksen, så du kan få hjælp.

De bedste tanker og ønsker fra BørneTelefonen.

Er du blevet seksuelt krænket?

Seksuelle krænkelser er, hvis du bliver tvunget, presset eller lokket til noget seksuelt. Det kan også være en krænkelse, selvom man ikke sagde nej.

En seksuel krænkelse er fx hvis nogen rører ved dig på en seksuel måde, uden at du har givet dem lov. Hvis du bliver bedt om at røre ved dem. Hvis du skal kigge på noget seksuelt eller gøre noget seksuelt – fx tage tøjet af.

Det er heller ikke ok, hvis du bliver presset til at tale om seksuelle emner – fx svare på spørgsmål, om du onanerer.

Det er vigtigt at tale med nogen, hvis man har været udsat for en krænkelse. Her kan du læse mere om seksuelle krænkelser og få gode råd.

Seksuel krænkelse Andre der hjælper

Anmeld digital krænkelse

Anmeld ulovlig deling af billeder og video samt digital afpresning
Læs mere

Anmeld seksuelt overgrebsmateriale

Anmelde seksuelt overgrebsmateriale med børn
Læs mere

Anmeld voldtægt og seksuelle overgreb

Hjælp til at anmelde voldtægt og seksuelle overgreb
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat