Brev

sorg

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 17
Tak for dit brev. Det føles tit meget grænseoverskridende, når man ikke selv har indflydelse på vigtige beslutninger i ens liv. Derfor kan jeg godt forstå, du er frustreret, når kommunen beslutter at dele så personlige oplysninger om dig med andre uden din tilladelse.
Du skriver, at kommunen har besluttet, at din lillebror skal have at vide, at din (jeres?) storebror har haft udsat dig for seksuelle overgreb, og som jeg forstår det, har du ikke fået nogen begrundelse for, hvorfor det er så vigtigt...
Der kan være gode grunde til, sagsbehandleren har besluttet, det er nødvendigt for din lillebror at få det at vide - også selvom det er meget ubehageligt for dig. (Fx. hvis de vil beskytte ham, fordi de er bekymrede for, at din storebror også kunne finde på at krænke ham.) Men i givet fald har du jo brug for at få en ordentlig forklaring, så du ved, hvorfor kommunen vælger at overhøre dine protester. 
Vi (fra Børns Vilkår) vil meget gerne hjælpe dig, og jeg tænker, den bedste måde vi kan gøre det på er, at tilbyde dig en professionel bisidder. (Læs mere om bisidderordningen her >>) Vores bisidderkorps hjælper børn og unge i hele landet med kontakten til kommunen, og da de kender lovgivningen, kan de være med til at sikre, at dine rettigheder ikke bliver overtrådt, og at du får ordentlige forklaringer, som du kan forstå. Du kan få en bisidder enten gennem BørneTelefonen (tlf 116 111) eller ved at ringe til Børns Vilkårs administration på 35 55 55 59.
Du spørger i brevet direkte, om du skal sige det til din bror, før psykologen gør det eller ej. Det, synes jeg, er rigtig svært at svare på, når ikke jeg ved mere. Der er jo ulemper ved begge modeller, og derfor vil jeg foreslå dig, at du snakker mere direkte med en person, før du beslutter dig. (Det kunne fx. være med en af dine plejeforældre eller med en af Børns Vilkårs bisiddere. - Har du i første omgang brug for at snakke anonymt om det, kan du også bruge BørneTelefonen, hvor der sidder dygtige rådgivere alle ugens 7 dage.)
Jeg håber det bedste for dig.Kærlig hilsen BørneBrevkassen 

Er du blevet seksuelt krænket?

Seksuelle krænkelser er, hvis du bliver tvunget, presset eller lokket til noget seksuelt. Det kan også være en krænkelse, selvom man ikke sagde nej.

En seksuel krænkelse er fx hvis nogen rører ved dig på en seksuel måde, uden at du har givet dem lov. Hvis du bliver bedt om at røre ved dem. Hvis du skal kigge på noget seksuelt eller gøre noget seksuelt – fx tage tøjet af.

Det er heller ikke ok, hvis du bliver presset til at tale om seksuelle emner – fx svare på spørgsmål, om du onanerer.

Det er vigtigt at tale med nogen, hvis man har været udsat for en krænkelse. Her kan du læse mere om seksuelle krænkelser og få gode råd.

Seksuel krænkelse Andre der hjælper

Anmeld digital krænkelse

Anmeld ulovlig deling af billeder og video samt digital afpresning
Læs mere

Anmeld seksuelt overgrebsmateriale

Anmelde seksuelt overgrebsmateriale med børn
Læs mere

Anmeld voldtægt og seksuelle overgreb

Hjælp til at anmelde voldtægt og seksuelle overgreb
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat