Brev

Sexuelt misbrugt?

Kære brevkasse.

Dette var en oplevelse, og jeg vil gerne vide om det er et sexuelt overgreb.

Jeg gik i 5 klasse, og jeg sad ved gymnastik salens indgang og ventede. Det var det lange frikvarter og det var lige startet, da en dreng fra 7 klasse kom hen til mig. Han begyndte at komplimentere mig, og jeg blev ligesom helt bange. Han begyndte derefter at røre ved mine bryster, og jeg var så bange at jeg ikke kunne bevege mig.

Han bad mig så om at gå med mig med ind i skolens “legehus” og jeg turde ikke andet end at gøre som han sagde. Vi gik derhen, og han begyndte at “røre” mig dernede.

Jeg havde disse oplevelser flere gange det år, men drengen stoppede heldigvis et år senere. Jeg har aldrig turdet sige det til nogen, og jeg tror at det er fordi at jeg skammer mig over at jeg ikke sagde nej.

Jeg føler mig så beskidt, og brugt. jeg tænker SÅ ofte på det, og jeg vil bare gerne vide hvad der skete.

Pige, 14 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige.

Hvor er det godt, at du har skrevet herind, når du har været udsat for nogle oplevelser, som får dig til at føle dig beskidt/brugt, og som du tænker så ofte på. Du skriver også, at du ikke har turde fortælle det til nogen, men det vigtige skridt har du nu taget nu, hvilket siger noget om det mod, du også har. Det er så godt, at du nu har fortalt det til os, og jeg vil gøre mit allerbedste for at hjælpe dig.   

Du spørger meget konkret, om det var et seksuelt overgreb, du var udsat for? Og til det kan jeg kun svare ja. Hver eneste gang den dreng i 7. klasse ”rørte” ved dig i skolens ”legehus” eller andre steder, begik han et seksuelt overgreb imod dig. Og det gør mig ondt at høre, at det ikke blev stoppet tidligere, således at du kunne have fået hjælp for længe siden.   

De følelser, som du beskriver med at du ikke turde sige det til nogen, at du skammer dig over ikke at have sagt nej, og at du føler dig beskidt og brugt er helt almindelige følelser at have, når man som dig har været udsat for seksuelle krænkelser. Og det er følelser og tanker, som man ikke bare kan lade være med at have – altså tanker, man ikke bare kan lukke ned for. Det siger i virkeligheden også noget om, hvor alvorligt og skadeligt det er, når et menneske udsætter et andet menneske for seksuelle krænkelser. Samtidig vil jeg også sige til dig, at det ikke er din skyld, at han udsatte dig for krænkelser. Det er ham der krænker dig, og det er ikke ok.   

Nu har du som sagt fortalt om overgrebene til os, og jeg håber, at mit svar har styrket dig til, at du tør betro dig til en voksen i dit netværk..?!? En voksen, som du har tillid til og er tryg ved …… det kan være dine forældre, en lærer, en sundhedsplejerske eller bare en voksen, som du på et eller andet tidspunkt har følt dig særligt knyttet til. Det er nemlig vigtigt, at du får noget professionelt hjælp til at få bearbejdet dine oplevelser, så disse ubehagelig følelser og tanker ikke fortsat skal fylde så meget hos dig. Du har ret til et sjovt og dejligt ungdomsliv, som ikke skal overskygges af disse ubehagelige oplevelser …. Og det kan du få hjælp til.   

Og samtidig tænker jeg også, at det er vigtigt, at nogle voksne får sat en stopper for denne drengs måske fortsatte seksuelle overgreb imod andre børn eller unge. Hvis han har forgrebet sig på andre, er det vigtigt at de får hjælp. Og samtidig er det også vigtigt, at drengen får hjælp til at stoppe med sine overgreb, som ellers vil ødelægge mange andres og også hans eget liv.   

Hvis du synes, det er for svært at betro sig til en i dit netværk, kan du eventuelt kontakte os på BørneTelefonen 116 111, - her kan du både ringe og sms’e. Og ellers logge dig på chatten, hvor der også sidder frivillige rådgivere klar hver eneste dag kl. 11.00 – 23.00 til at snakke med de mange børn og unge, der henvender sig.

Jeg forstår godt, hvis du synes, det er svært at få taget hul på sådan en snak med en i dit netværk, men måske kunne dit brev og mit svar være en hjælp ……. Altså starte med at vise personen det, og så kunne I efterfølgende snakke om, hvad næste skridt skulle være. Jeg håber sådan, at du har mod på det, fordi du fortjener at få hjælp. 

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Er du blevet seksuelt krænket?

Seksuelle krænkelser er, hvis du bliver tvunget, presset eller lokket til noget seksuelt. Det kan også være en krænkelse, selvom man ikke sagde nej.

En seksuel krænkelse er fx hvis nogen rører ved dig på en seksuel måde, uden at du har givet dem lov. Hvis du bliver bedt om at røre ved dem. Hvis du skal kigge på noget seksuelt eller gøre noget seksuelt – fx tage tøjet af.

Det er heller ikke ok, hvis du bliver presset til at tale om seksuelle emner – fx svare på spørgsmål, om du onanerer.

Det er vigtigt at tale med nogen, hvis man har været udsat for en krænkelse. Her kan du læse mere om seksuelle krænkelser og få gode råd.

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat