Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Sex og seksualitet

hej
jeg går i 6 klassen og en af mine veninder eller vi er ikke vinender hun er meget upopulær og har ingen venner nu kalder jeg hende lige ….

jeg har en mistanke om at hun bliver misbrugt af både sin mor og far hun går altid med lange ærmer og bukser aldrig shorts og hun har 2 på bukser et par shorts en kjole og 3 trøjer eller jeg har kun set hende med det på for nogle uger siden var jeg på vej ned i skole gården og så hendes far stå og røre ved hende eller han stod og rørte på hendes bryst.
 
hendes far har en butik et sted og da mig og mine veninder og en dreng skulle i byen eller shopping tur så vi hende komme gående med sin far og hun havde ikke været i skole og der hvor vi var taget hen var også der hvor farens butik ligger men hvis mine forældre rørte ved mig ville jeg nok sige det til nogle af mine veninder eller min meget gode veninde ……. men når hun ikke har nogle venner så har hun jo ikke en gang mulighed for det.
 
nu ved jeg godt at jeg bare er en pige på 12 men alligevel ville jeg rigtig gere have svar på det tak for det i ville svare mig

Pige, 12 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige 12 år

Tusind tak for dit brev. Hvor er jeg glad for at læse, at du bekymrer dig om ...., og det lyder til, at du meget gerne vil hjælpe hende. Det synes jeg er dejligt at se, for det kunne godt lyde som om, hun kan have brug for hjælp.

Det er svært ud fra dit brev at læse, hvor stor din mistanke er... Men jeg tænker, at det er vigtigt, at du finder et sted, hvor du kan få talt mere om din mistanke og få hjælp til pigen. Det er i hvert fald umiddelbart alvorligt og over grænsen, hvis hendes far har rørt på hendes bryst, som du beskriver.

Jeg tænker, det er vigtigt, at du finder frem til en voksen, du vil kunne fortælle de her ting til, og som kan hjælpe dig og pigen videre. Måske kan du tale med dine forældre om det, eller der er måske voksne på skolen, du kan betro dig til? Det kan være din klasselærer eller sundhedsplejersken? På nogle skoler er der også socialrådgivere tilknyttet, som elever og lærere kan henvende sig til?

Det ville være rigtig flot, hvis du kunne fortælle det, du beskriver til en voksen, men jeg kan godt forstå, hvis det kan være svært... Måske vil du i stedet kunne vise dit brev og svaret? Så behøver du ikke fortælle så meget.

Jeg tænker i hvert fald, at det er vigtigt, at du får givet din bekymring videre til en voksen, så du ikke står alene med den. Du er jo også bekymret for, at .... står meget alene, fordi hun ikke umiddelbart har nogle venner eller veninder. Måske kunne hun også have brug for hjælp i forhold til det og i forhold til, at hun umiddelbart er upopulær. Hun bliver måske ligefrem drillet eller mobbet?

Synes du stadig det er svært, eller har du svært ved at finde frem til, hvem du kan give din bekymring videre til, er du meget velkommen til at ringe til BørneTelefonen på 116 111 eller logge på UngeChatten.

Jeg håber, du finder frem til en løsning.

Med venlig hilsen BørneBrevkassen

Er du blevet seksuelt krænket?

Seksuelle krænkelser er, hvis du bliver tvunget, presset eller lokket til noget seksuelt. Det kan også være en krænkelse, selvom man ikke sagde nej.

En seksuel krænkelse er fx hvis nogen rører ved dig på en seksuel måde, uden at du har givet dem lov. Hvis du bliver bedt om at røre ved dem. Hvis du skal kigge på noget seksuelt eller gøre noget seksuelt – fx tage tøjet af.

Det er heller ikke ok, hvis du bliver presset til at tale om seksuelle emner – fx svare på spørgsmål, om du onanerer.

Det er vigtigt at tale med nogen, hvis man har været udsat for en krænkelse. Her kan du læse mere om seksuelle krænkelser og få gode råd.

Seksuel krænkelse Andre der hjælper

Anmeld digital krænkelse

Anmeld ulovlig deling af billeder og video samt digital afpresning
Læs mere

Anmeld seksuelt overgrebsmateriale

Anmelde seksuelt overgrebsmateriale med børn
Læs mere

Anmeld voldtægt og seksuelle overgreb

Hjælp til at anmelde voldtægt og seksuelle overgreb
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat