Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

sex med vikar

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dig

Nej, du har ikke gjort noget forkert. Du er blevet vild med en fyr som er ældre end dig, og derfor er du endt med at sige ja til noget, som ikke har været godt for dig.

At blive forelsket er ikke noget ”man gør” med vilje. Det sker. Og når man er 14 år, så er man lige trådt ind i en ny og skøn verden af forelskelser, crushes, sommerfugle i maven – og for nogens vedkommende også en stærk seksuel lyst.

Du har altså ikke gjort noget forkert. Og mange unge piger har oplevet at blive forelsket i sin lærer. Det er der ikke noget unormalt ved. Men måden, din lærervikar har handlet på, er til gengæld meget forkert. Faktisk har han gjort noget ulovligt.

Det er nemlig sådan, at voksne ikke må have sex med børn. Han er tilmed din lærervikar. Det betyder, at han har et særligt ansvar for at passe på dig og de andre elever. Derfor er det strafbart for ham dyrke sex med dig. Og derfor er det ét hundrede procent hans ansvar at lade være at reagere på din forelskelse.

Lige nu har du det dårligt over det, der er sket. Du kan mærke, at det var forkert. Det har du også kunnet mærke efter hver gang, I har haft sex. Og det betyder, at du har kunnet mærke, at dine grænser er blevet overtrådt.

Det er derfor også super flot, at du nu har sagt fra og afviser ham. Det er godt gået af dig, særligt fordi du var vild med ham. Det må have været svært for dig!

Det er også meget stærkt af dig, at du holder fast i dit nej. Stærkt, fordi han reagerer ubehageligt på din afvisning. Men du har heldigvis reageret på dine følelser af, at det er forkert.. Og du har fået taget en graviditetstest. Du lyder som en meget moden og ansvarlig person. Jeg synes, derfor du har tacklet det her rigtig godt.

Men udover alt det rigtige, du selv har gjort, så skal du også have noget hjælp fra de voksne omkring dig. Det her er nemlig en alt for stor hemmelighed at gå med alene. Og du vil måske kunne få nogle reaktioner oven på det, der er sket.

Når man bliver udnyttet seksuelt, som du faktisk er blevet, så kan man godt reagere med skyldfølelse. Men du har intet gjort forkert. Det er vigtigt at huske, for ellers kan man blive bange for at bede om hjælp.

Kunne du fortælle om vikaren til en voksen, du taler godt med? Det kunne være dine forældre, men det kunne også være en pædagog fra klubben, din klasselærer eller skolens sundhedsplejerske. Det kunne også være en af dine veninders forældre. Hvem som helst.

Ved at fortælle det til en voksen sikrer du også, at han bliver stoppet, så andre unge piger ikke også kommer til at opleve det, du har oplevet.

Jeg kan godt forstå, hvis du synes, det er svært at sige. Men det her må du ikke holde hemmeligt. En måde at få det fortalt på kunne fx være at skrive en seddel til din mor. På sedlen kan du skrive, at du gerne vil tale med hende om noget meget svært. Og at du håber, hun vil hjælpe dig. Du kan også overveje at bede en god veninde være sammen med dig, når du fortæller det.

Vi vil også gerne hjælpe dig her på BørneTelefonen. Du må derfor meget gerne ringe og tale mere om det hele med en af vores rådgivere på nummeret 116 111.

Jeg håber, du hurtigst muligt får det fortalt.

Kærligste tanker fra BørneTelefonen

Er du blevet seksuelt krænket?

Seksuelle krænkelser er, hvis du bliver tvunget, presset eller lokket til noget seksuelt. Det kan også være en krænkelse, selvom man ikke sagde nej.

En seksuel krænkelse er fx hvis nogen rører ved dig på en seksuel måde, uden at du har givet dem lov. Hvis du bliver bedt om at røre ved dem. Hvis du skal kigge på noget seksuelt eller gøre noget seksuelt – fx tage tøjet af.

Det er heller ikke ok, hvis du bliver presset til at tale om seksuelle emner – fx svare på spørgsmål, om du onanerer.

Det er vigtigt at tale med nogen, hvis man har været udsat for en krænkelse. Her kan du læse mere om seksuelle krænkelser og få gode råd.

Seksuel krænkelse Andre der hjælper

Anmeld digital krænkelse

Anmeld ulovlig deling af billeder og video samt digital afpresning
Læs mere

Anmeld seksuelt overgrebsmateriale

Anmelde seksuelt overgrebsmateriale med børn
Læs mere

Anmeld voldtægt og seksuelle overgreb

Hjælp til at anmelde voldtægt og seksuelle overgreb
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat