Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

sex

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13 år

Det er godt, at du skriver og beder om hjælp, for det er slet ikke i orden, at din bror tager dig på brysterne og lægger sin hånd ned i dine trusser.

Jeg kan godt forstå, at du synes, det er rigtig ubehageligt, og jeg synes, det er meget trist, at dine forældre ikke beskytter dig mod ham. Det er faktisk deres opgave at hjælpe dig i den situation.

Jeg kan forestille mig, at du føler dig meget alene med disse grimme oplevelser, når din far griner ad det.

Når jeg læser dit brev, er jeg lidt i tvivl, om din mor måske vil støtte dig, hvis du fortæller hende, hvor ubehageligt, det er for dig. Hvor meget mon du har fået snakket med hende om det? Og har du fortalt hende om den episode med brysterne, hvor hun ikke var hjemme?

Jeg tror, at næsten alle kvinder vil forstå, hvor ubehageligt det er – også din mor, så jeg vil foreslå, at du får snakket med hende. Måske skulle du vise hende dit brev, så hun kan se, hvor slemt det er for dig.

Hvis du ikke synes, din mor gør noget ved det, vil jeg foreslå, at du betror dig f.eks. til din klasselærer eller en anden voksen, der er god til at lytte til dig. Du har nemlig ret til at være i fred for din bror, og det, han gør, er ulovligt. Derfor er der nogen f.eks. fra kommunen, der skal hjælpe dig og din familie.

Hvis du ikke kender nogen, der kan støtte og hjælpe dig, er der en mulighed for, at du kan få en bisidder fra Børns Vilkår. En bisidder er en person, der kan støtte og hjælpe dig ved møder f.eks. med kommunen, og som kan fortælle dig, hvad du har ret til. Du kan læse mere om det her: http://www.børnetelefonen.dk/bisidder

Når du fortæller om, hvad din bror gør, tænker jeg, at ikke kun du, men også din bror og dine forældre har brug for hjælp. Derfor synes jeg, at den voksne, du snakker med, skal kontakte kommunens familieafdeling. Det er nemlig dem, der hjælper familier med problemer.

Helt praktisk vil jeg foreslå, at du beder om at få en nøgle til dit værelse, så du kan låse det og selv bestemme, hvornår du vil være sammen med din bror. Så har du i hvert fald et sted, hvor du kan være i fred.

Hvis du stadig er i tvivl om, hvad du skal gøre, synes jeg, du skal ringe til BørneTelefonen og snakke med en rådgiver om det. Du kan ringe gratis på 116 111.

Kærlig hilsen fra BørneTelefonen

Er du blevet seksuelt krænket?

Seksuelle krænkelser er, hvis du bliver tvunget, presset eller lokket til noget seksuelt. Det kan også være en krænkelse, selvom man ikke sagde nej.

En seksuel krænkelse er fx hvis nogen rører ved dig på en seksuel måde, uden at du har givet dem lov. Hvis du bliver bedt om at røre ved dem. Hvis du skal kigge på noget seksuelt eller gøre noget seksuelt – fx tage tøjet af.

Det er heller ikke ok, hvis du bliver presset til at tale om seksuelle emner – fx svare på spørgsmål, om du onanerer.

Det er vigtigt at tale med nogen, hvis man har været udsat for en krænkelse. Her kan du læse mere om seksuelle krænkelser og få gode råd.

Seksuel krænkelse Andre der hjælper

Anmeld digital krænkelse

Anmeld ulovlig deling af billeder og video samt digital afpresning
Læs mere

Anmeld seksuelt overgrebsmateriale

Anmelde seksuelt overgrebsmateriale med børn
Læs mere

Anmeld voldtægt og seksuelle overgreb

Hjælp til at anmelde voldtægt og seksuelle overgreb
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat