Brev

sex

jeg hadve indgang sex med min mor

jeg elskede det så sagde jeg det at vi skulle gøre det igen

det gjorde vi så

Dreng, 13 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 13 år

Du fortæller at du og din mor har haft sex og at du godt kunne lide det. På dit brev lyder det som om, I også har haft sex flere gange, mon det er rigtigt forstået?

Når man er 13 år, kan sex og seksualitet fylde meget. Det er naturligt, fordi man er på vej til at gå fra at være barn til voksen. Hvis du har haft sex en gang og oplevede det som noget rart, kan jeg godt forstå, at du har lyst til at have det igen. Jeg er dog nødt til at påpege over for dig, at det ikke er naturligt for en forælder at have sex med sit barn. Selvom du måske ikke har følt dig presset, betragtes det alligevel som et overgreb. Det er ulovligt for voksne mennesker at have et seksuelt forhold til et barn. Det, at en forælder har et seksuelt forhold til sit eget barn, kaldes incest og er strafbart.

Som jeg læser dit brev, oplever jeg umiddelbart ikke, at du tænker, at det der er sket, er forkert. Måske tænker du, at I har været ”lige gode om det”? Det er en forælders ansvar at passe på sit barn og skelne mellem, hvad der er rigtig og forkert. Loven er meget klar på dette punkt, så hvis du nogensinde får lyst til at fortælle om, hvad der er sket, ville du aldrig blive straffet for det.

Her til sidst vil jeg blot give dig nummeret til en organisation, der hedder Thora Center. Centeret. De rådgiver børn og unge, der har været udsat for seksuelle overgreb. Deres nummer er 33328650.
Du er også velkommen kigge på deres hjemmeside og læse om deres forskellige tilbud på
www.thoracenter.dk

De allerbedste hilsner, BørneTelefonen

Er du blevet seksuelt krænket?

Seksuelle krænkelser er, hvis du bliver tvunget, presset eller lokket til noget seksuelt. Det kan også være en krænkelse, selvom man ikke sagde nej.

En seksuel krænkelse er fx hvis nogen rører ved dig på en seksuel måde, uden at du har givet dem lov. Hvis du bliver bedt om at røre ved dem. Hvis du skal kigge på noget seksuelt eller gøre noget seksuelt – fx tage tøjet af.

Det er heller ikke ok, hvis du bliver presset til at tale om seksuelle emner – fx svare på spørgsmål, om du onanerer.

Det er vigtigt at tale med nogen, hvis man har været udsat for en krænkelse. Her kan du læse mere om seksuelle krænkelser og få gode råd.

Seksuel krænkelse Andre der hjælper

Anmeld digital krænkelse

Anmeld ulovlig deling af billeder og video samt digital afpresning
Læs mere

Anmeld voldtægt og seksuelle overgreb

Hjælp til at anmelde voldtægt og seksuelle overgreb
Læs mere

Bryd Cirklen

Hjælp til unge, der er seksuelt grænseoverskridende overfor børn (over 18 år)
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.
Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat