Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Seksuelt overgreb af lærer?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Hej med dig.

Hvor er det bare godt, at du har taget en snak med dine forældre om din nye klasselærer. Mit bedste råd er at dine forældre nu tager en snak med skolelederen omkring de ting, som du har fortalt dem om. Dine forældre kan fortælle de ting, som du oplever i hans timer. Det er nemlig jeres skoleleders ansvar at tage en snak med jeres lærer og sørge for tilfredse og glade elever.

Hvis dine forældre har brug for rådgivning, så kan de ringe til vores ForældreTelefon 35 55 55 57 og måske læse om det her: ForældreTelefonen

Når i nu er flere elever, som er ikke ok med jeres klasselærers adfærd og de ting som han fylder undervisningen med, så ville det også være en god ide, hvis I kunne stå sammen og fortælle det til ham. Enten kan I direkte sige det til ham i fællesskab eller også kunne jeres forældre måske gå sammen og sige det direkte til ham. Men i første omgang vil jeg opfordre dine forældre til at få en snak med skolelederen.

Det er for mig svært at vide hvordan jeres lærer selv opfatter hele situationen, man kan have forskellige opfattelser af hvor ”grænser” går fra og til, men det lyder nu ikke ok, at hjælpelæreren fortæller de ting til jer. Godt du kan mærke at det ikke ok, og du vælger at gøre noget ved sagen. Det er ret modigt gjort!

Men uanset hvad – så skal han lytte til jer og forstå at han i hvert fald overskrider jeres grænser i hans undervisning og at han må stoppe med de fortællinger som I synes er grænseoverskridende.

Jeg håber, at I kan få rettet op på jeres undervisning, så I kan få det trygt og godt i klassen igen.

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

Er du blevet seksuelt krænket?

Seksuelle krænkelser er, hvis du bliver tvunget, presset eller lokket til noget seksuelt. Det kan også være en krænkelse, selvom man ikke sagde nej.

En seksuel krænkelse er fx hvis nogen rører ved dig på en seksuel måde, uden at du har givet dem lov. Hvis du bliver bedt om at røre ved dem. Hvis du skal kigge på noget seksuelt eller gøre noget seksuelt – fx tage tøjet af.

Det er heller ikke ok, hvis du bliver presset til at tale om seksuelle emner – fx svare på spørgsmål, om du onanerer.

Det er vigtigt at tale med nogen, hvis man har været udsat for en krænkelse. Her kan du læse mere om seksuelle krænkelser og få gode råd.

Seksuel krænkelse Andre der hjælper

Anmeld digital krænkelse

Anmeld ulovlig deling af billeder og video samt digital afpresning
Læs mere

Anmeld seksuelt overgrebsmateriale

Anmelde seksuelt overgrebsmateriale med børn
Læs mere

Anmeld voldtægt og seksuelle overgreb

Hjælp til at anmelde voldtægt og seksuelle overgreb
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat