Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Seksuelt overgreb.

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære 17-årige

Dit brev er i sig selv et bevis på, hvorfor overgreb skal tages 100% alvorligt! For mange år efter fylder oplevelsen stadig i dig som en skamfuld ting.

Du skriver:’ Jeg har altid vidst, at det var forkert, hvad de gjorde.’ Men alligevel føler du skam.

Det er helt almindeligt, at den, der er ude for overgreb, føler sig skamfuld! Det kan gøre det svært, at få talt om overgrebet. Derfor er det så godt, at du har fortalt om overgrebet til din veninde.

Skammen forhindrer også, at skylden bliver givet til dem – der er skyldige. Det er drengene, der burde skamme sig over det, der skete den gang.

Tavsheden omkring overgreb betyder også, at nogen tror, at de bare kan gøre sådan – helt uden konsekvenser! På den måde kan det komme til at gå ud over endnu flere.

Du skriver, at du sikker på, at ‘ikke mange andre børn oplever..(den slags overgreb)’. Men mange andre end dig bærer på oplevelser, der ligner dine. Det ved vi noget om her på brevkassen.

Hvor er det fint, at du trodsede skammen, og fortalte din bedste veninde om drengenes overgreb! Nu har du også fortalt det til os.

Har du lyst til at tale mere om det med skam og overgreb – eller noget anden – så ring til os på 116 111.

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

 

 

 

Er du blevet seksuelt krænket?

Seksuelle krænkelser er, hvis du bliver tvunget, presset eller lokket til noget seksuelt. Det kan også være en krænkelse, selvom man ikke sagde nej.

En seksuel krænkelse er fx hvis nogen rører ved dig på en seksuel måde, uden at du har givet dem lov. Hvis du bliver bedt om at røre ved dem. Hvis du skal kigge på noget seksuelt eller gøre noget seksuelt – fx tage tøjet af.

Det er heller ikke ok, hvis du bliver presset til at tale om seksuelle emner – fx svare på spørgsmål, om du onanerer.

Det er vigtigt at tale med nogen, hvis man har været udsat for en krænkelse. Her kan du læse mere om seksuelle krænkelser og få gode råd.

Seksuel krænkelse Andre der hjælper

Anmeld digital krænkelse

Anmeld ulovlig deling af billeder og video samt digital afpresning
Læs mere

Anmeld seksuelt overgrebsmateriale

Anmelde seksuelt overgrebsmateriale med børn
Læs mere

Anmeld voldtægt og seksuelle overgreb

Hjælp til at anmelde voldtægt og seksuelle overgreb
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat