Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

seksuelt overgreb

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 18 år

Tak for dit brev, hvor du beskriver din oplevelse. Jeg kan sagtens forstå dit brev. Du har været udsat for voldtægt, og jeg tænker, at du skal have hjælp så hurtigt som muligt.

Jeg tænker, at det kunne være godt for dig at kontakte Center for seksuelt overgreb. Du kan ringe på 35 45 50 32, telefonen er åben hele døgnet. Det er min opfattelse, at personalet på Center for seksuelt overgreb har stor viden og erfaring, der kan hjælpe piger, der har haft en oplevelse som den, du beskriver. Du kan godt henvende dig og få hjælp, selv om det er et stykke tid siden, du var udsat for voldtægt.

Hvis du tænker, at det er for svært eller uoverskueligt at ringe til Center for seksuelt overgreb, kan du eventuelt starte med at ringe til BørneTelefonen på 116 111 eller logge på UngeChatten. Der kommer du i kontakt med en voksen, der kan hjælpe og guide dig fremadrettet. Rådgiveren kan blandt andet hjælpe dig med at få kontakt til Center for seksuelt overgreb, og eventuelt støtte dig i at melde din oplevelse til politiet. - Også selvom du måske ikke har lyst til det lige nu.

Du kan også kontakte Albahus, som er rigtig gode til at rådgive om seksuelle overgreb. De har en anonym rådgivning, hvor du kan ringe eller chatte med en rådgiver. Læs mere her: www.albahus.dk

Jeg tænker, at det er meget vigtigt, at du får talt om det, du har været udsat for, også selvom du måske mest af alt har lyst til at glemme det hele. Det er helt almindeligt, at en oplevelse som den, du har været udsat for, kan gøre at man bliver flov og skamfuld, og derfor kan det være svært at tale om. Selv om du måske er fyldt med disse følelser, der er svære at kontrollere, skal mit råd alligevel være, at du hurtigst muligt får kontakt til nogen, der kan hjælpe dig i det svære du står i lige nu.

De bedste hilsener

BørneBrevkassen

Er du blevet seksuelt krænket?

Seksuelle krænkelser er, hvis du bliver tvunget, presset eller lokket til noget seksuelt. Det kan også være en krænkelse, selvom man ikke sagde nej.

En seksuel krænkelse er fx hvis nogen rører ved dig på en seksuel måde, uden at du har givet dem lov. Hvis du bliver bedt om at røre ved dem. Hvis du skal kigge på noget seksuelt eller gøre noget seksuelt – fx tage tøjet af.

Det er heller ikke ok, hvis du bliver presset til at tale om seksuelle emner – fx svare på spørgsmål, om du onanerer.

Det er vigtigt at tale med nogen, hvis man har været udsat for en krænkelse. Her kan du læse mere om seksuelle krænkelser og få gode råd.

Seksuel krænkelse Andre der hjælper

Anmeld digital krænkelse

Anmeld ulovlig deling af billeder og video samt digital afpresning
Læs mere

Anmeld seksuelt overgrebsmateriale

Anmelde seksuelt overgrebsmateriale med børn
Læs mere

Anmeld voldtægt og seksuelle overgreb

Hjælp til at anmelde voldtægt og seksuelle overgreb
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat