Brev

Seksuel krænkelse under sex

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige 14 år

Sikke noget rod! Det lyder som om, at det er gået meget hurtigt det hele, og du har haft svært ved at følge med selv.  Jeg forstår godt at du er i tvivl om det er seksuelt overgreb. Derfor er det godt, at du skriver herind.

I opvæksten handler det for de fleste om at udforske og udfordre livet. Det er helt almindeligt i teenageårene. Det er den periode i livet hvor vi udvikler os allermest. Jeg kender ikke nogen teenage-pige, der kun laver fornuftige valg. Ved at afprøve ting, danner vi vores egne erfaringer.

Du skriver, at du har dummet dig. Man kan altid være bagklog og tænke, at man skulle have taget et bedre valg. Men det er ikke din skyld, at en lidt ældre dreng, vælger at stikke sin pik ind i dig –  selvom du siger stop. Det er HANS skyld. Han er den eneste der har skylden for hvad han har gjort.

Hele to gange siger du til ham, at du ikke vil have at han gør det. Men han gør det alligevel. Derfor er det et overgreb.

Uanset hvor meget, du har lagt op til det, har du ret til at sige: ‘stop’. Når du ikke vil mere – SKAL den anden respektere det.

Jeg tænker, at han måske tror, at hvis han ignorerer dig, så behøver han ikke tage ansvar.

Om du skal gå videre med sagen, syntes jeg du skal tage en snak med en voksen om. Du kan enten vælge at fortælle dette til din mor eller en anden voksen. Ved at dele oplevelsen med en voksen, kan du måske mærke (indeni), om du har lyst til at gøre mere ved sagen.

Måske foretrækker du at tale med en rådgivning. Center for voldtægtsofre kan være gode at tale med, når det drejer sig om overgreb. De kan svare dig nærmere på dine spørgsmål, for de kender til lovgivningen på området.

Uanset hvad du vælger at gøre, så har du IKKE dummet dig. Den person der ikke respekterer et ‘stop’, har dummet sig.

Du er selvfølgelig meget velkommen til at ringe til os på BørneTelefonen på 116 111.

kærlig hilsen

BørneTelefonen

Er du blevet seksuelt krænket?

Seksuelle krænkelser er, hvis du bliver tvunget, presset eller lokket til noget seksuelt. Det kan også være en krænkelse, selvom man ikke sagde nej.

En seksuel krænkelse er fx hvis nogen rører ved dig på en seksuel måde, uden at du har givet dem lov. Hvis du bliver bedt om at røre ved dem. Hvis du skal kigge på noget seksuelt eller gøre noget seksuelt – fx tage tøjet af.

Det er heller ikke ok, hvis du bliver presset til at tale om seksuelle emner – fx svare på spørgsmål, om du onanerer.

Det er vigtigt at tale med nogen, hvis man har været udsat for en krænkelse. Her kan du læse mere om seksuelle krænkelser og få gode råd.

Seksuel krænkelse Andre der hjælper

Anmeld digital krænkelse

Anmeld ulovlig deling af billeder og video samt digital afpresning
Læs mere

Anmeld voldtægt og seksuelle overgreb

Hjælp til at anmelde voldtægt og seksuelle overgreb
Læs mere

Bryd Cirklen

Hjælp til unge, der er seksuelt grænseoverskridende overfor børn (over 18 år)
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.
Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat