Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Savner ham!!

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære 16-årige pige

Tak for dit  ærlige brev. Jeg håber, at jeg kan hjælpe dig med at nå dit mål med at turde åbne op overfor din psykolog. Jeg er enig med dig i, at det er vigtigt for dig at tale med hende om det, du har oplevet som lille, og om de følelser du har i dag.

På dit brev fornemmer jeg, at du selv er i fuld gang med at opbygge en motivation inde i dig selv til at tale om de ubehagelige minder.

Jeg ved fra andre børn, som har været udsat for seksuelle overgreb fra deres forældre, at børnene bagefter har svært ved rigtigt at huske detaljer i dét, der skete. Nogle gange kan de slet ikke huske noget som helst, fordi det er for ubehageligt. Kan du mon genkende, at fortiden føles uvirkelig ind imellem?

Du skriver, at du gerne vil fortælle, men at "ordene er for klamme". Det får mig til at tænke, at du muligvis føler en skam over det, der er gjort mod dig? Jeg vil gerne understrege, at det som er gjort mod dig, ikke har noget med dig at gøre. Skammen er din fars, og ingen andens. De meget forkerte handlinger som han har gjort imod dig, gør ikke dig forkert.

Jeg kan se i dit brev, at du holder af din far, og har gode minder fra din barndom. Samtidig er du ekstremt bange for ham. Begge følelser er ægte, og kan sagtens være inde i dig, samtidig. Den kærlighed, du har til din far, kan også være med til, at du holder ordene tilbage, når du er hos psykologen – kan der være noget om det? At du ikke vil afsløre ham, fordi du føler, at det er lidt synd eller flovt for ham?

Jeg har lyst til at sige, at den person, du skal holde med og passe på, det er dig, og ingen anden. Jeg ved bare også, hvor svært det er at holde op med at være loyal overfor sin far eller mor. Hvordan du rummer disse modsatrettede følelser, som kæmper med hinanden, det er præcist det, en god psykolog kan hjælpe dig med, tror jeg.

Jeg håber, at du i det hele taget giver dig selv lov til at få støtte alle steder du kan, fra alle gode voksne der er omkring dig nu, inklusive din psykolog. Brug de mennesker, som gerne vil lytte, og tal om dig selv. Folk vil ikke dømme dig. Tanker kan ind imellem falde på plads, når man taler om dem, det er min erfaring. Tør du give den strategi en chance? Måske hjælper det dig med at få tankerne samlet mere.

Du er selvfølgelig også altid velkommen til at kontakte os igen, hvis du vil tale anonymt med en af vores dygtige rådgivere.

Mange knus & kærlige tanker fra BørneTelefonen

Er du blevet seksuelt krænket?

Seksuelle krænkelser er, hvis du bliver tvunget, presset eller lokket til noget seksuelt. Det kan også være en krænkelse, selvom man ikke sagde nej.

En seksuel krænkelse er fx hvis nogen rører ved dig på en seksuel måde, uden at du har givet dem lov. Hvis du bliver bedt om at røre ved dem. Hvis du skal kigge på noget seksuelt eller gøre noget seksuelt – fx tage tøjet af.

Det er heller ikke ok, hvis du bliver presset til at tale om seksuelle emner – fx svare på spørgsmål, om du onanerer.

Det er vigtigt at tale med nogen, hvis man har været udsat for en krænkelse. Her kan du læse mere om seksuelle krænkelser og få gode råd.

Seksuel krænkelse Andre der hjælper

Anmeld digital krænkelse

Anmeld ulovlig deling af billeder og video samt digital afpresning
Læs mere

Anmeld seksuelt overgrebsmateriale

Anmelde seksuelt overgrebsmateriale med børn
Læs mere

Anmeld voldtægt og seksuelle overgreb

Hjælp til at anmelde voldtægt og seksuelle overgreb
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat