Brev

papfar

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14 år.
Det er ikke kun dig, der mener, du har et stort problem, det mener jeg også. Når du beskriver, hvad din mors mand gør, tænker jeg, at han ikke blot er lidt, men meget grænseoverskridende.
Det er slet ikke i orden, det han gør, og jeg synes, det er fint, at du nu beder om hjælp.
Det er selvfølgelig rigtig svært, når det er din mors mand, men det, han gør ved dig, er ulovligt. Det er simpelthen forbudt ved lov, at voksne er seksuelt grænseoverskridende over for børn.
Jeg synes ikke der er noget mærkeligt i, at du kunne lide ham, da du var mindre, for da foregik de her ting vel ikke. Nu er det helt naturligt, at du tager afstand fra ham, og at du føler ubehag ved hans berøringer.
Du skal vide, at det altid er den voksnes ansvar, når sådanne overgreb finder sted. Det er den voksne, der udnytter barnet, og det er den voksne, der ved, hvad man må, og hvad man ikke må. Det er altså ikke på nogen måde din egen skyld, at dette sker for dig.
Selvom det kan være svært at sige fra, vil jeg råde dig til, at du ikke lader ham røre ved dig mere. Du kan f.eks.sørge for, at låse toiletdøren, du kan sige nej til at ligge i samme seng, og du kan gå væk, hvis han vil røre ved dig. Alt det har du ret til, for det er dig, der bestemmer over din krop.
Jeg tror også, du har også brug for, at der er en voksen, der kan hjælpe dig. Måske har du en sød lærer, du kan betro dig til, måske sundhedsplejersken på din skole eller en anden, du har tillid til? Den voksne skal hjælpe dig med at fortælle kommunens børne/ungeafdeling, at du bliver udsat for seksuelt overgreb af din mors mand. Det er faktisk så alvorligt, det der sker, at kommunen har pligt til at hjælpe dig.
Hvis du ikke synes, du kender nogen, du kan betro dig til, kan Børns Vilkår hjælpe dig med en bisidder. Det er en person, der kan hjælpe og støtte dig. Du kan læse mere om vores bisidderordning på vores hjemmeside.
Hvis du gerne vil diskutere din situation mere igennem med en rådgiver, er du altid velkommen til at ringe til BørneTelefonen på 116 111 eller logge dig ind på Børne/UngeChatten.
Kærlig hilsen fra BørneBrevkassen

 

Er du blevet seksuelt krænket?

Seksuelle krænkelser er, hvis du bliver tvunget, presset eller lokket til noget seksuelt. Det kan også være en krænkelse, selvom man ikke sagde nej.

En seksuel krænkelse er fx hvis nogen rører ved dig på en seksuel måde, uden at du har givet dem lov. Hvis du bliver bedt om at røre ved dem. Hvis du skal kigge på noget seksuelt eller gøre noget seksuelt – fx tage tøjet af.

Det er heller ikke ok, hvis du bliver presset til at tale om seksuelle emner – fx svare på spørgsmål, om du onanerer.

Det er vigtigt at tale med nogen, hvis man har været udsat for en krænkelse. Her kan du læse mere om seksuelle krænkelser og få gode råd.

Seksuel krænkelse Andre der hjælper

Anmeld voldtægt og seksuelle overgreb

Hjælp til at anmelde voldtægt og seksuelle overgreb
Læs mere

Bryd Cirklen

Hjælp til unge, der er seksuelt grænseoverskridende overfor børn (over 18 år)
Læs mere

Center for seksuelle overgreb

Her kan du få hjælp og støtte efter voldtægt og seksuelle overgreb
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.
Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat