Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Pædofile mænd kontakter veninde

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 12 år

Jeg kan godt forstå, at du er i tvivl om, hvad du skal gøre. Din veninde er meget heldig at hun har sådan en god veninde som dig, der prøver at hjælpe og som bekymrer sig om hende – selvom du ikke kender hende så godt.

Jeg får lyst til først at fortælle dig, at jeg bliver så glad for at læse at du allerede har snakket med dine forældre og at du har en lærer, som du føler, du kan snakke med. Det er super godt at høre!

Jeg synes du skal tale med din lærer, hurtigst muligt!  Du skriver at din mor tøver –  men din mor har som voksen pligt til at passe på, at andre børn heller ikke udsættes for krænkelser og overgreb. Det ved jeg ikke om din mor ved? 

Jeg ved fra andre unge, at man let kan komme til at gøre noget på nettet eller snapchat - uden helt at nå at tænke over, hvad det kan få af konsekvenser. Og det er altså ikke i orden, at en voksen mand - voksne mænd sender nøgen billeder til en pige på 12 år. Det er ulovligt det de voksne gør og det er ikke din venindes skyld, at de voksne sender snaps til hende. Det er de voksne, der skal stoppes og det har hun brug for hjælp til.  

Derfor synes jeg at det ville være en god idé at snakke med din lærer, så din lærer kan hjælpe din veninde med at få stoppet de voksne, der sender nøgen snaps. Egentlig mener jeg, at det er din mor, der skal kontakte jeres klasselærer, så hurtigt som muligt. Hun kan måske ringe til klasselæreren. Hvis ikke din mor gør det, så er det ret stærkt af dig, at du får det gjort.

Måske kan du skrive til din lærer på intra eller fortælle det allerede i morgen. Jo hurtigere din lærer ved det jo før kan din veninde få hjælp til at stoppe de voksne, der sender hende nøgen snaps. Jeg håber, at din lærer tager det alvorligt og får talt med pigen og hendes forældre. Jeg håber, at de får anmeldt de voksne på snap til Politiet. Politiet tager det alvorligt og vil meget gerne stoppe voksne, der udnytter og krænker børn og unge. På den måde kan I være med til at hjælpe andre, så de ikke bliver udsat for det samme. 

Du skriver, at din veninde ikke tager det seriøst og at hun ikke vil fortælle det til hendes forældre. Måske ved hun ikke hvad hun kan gøre? Eller måske tænker hun, at hendes forældre bliver vrede på hende over, at hun har snappet med ham. Det kan også sagtens være, at de bliver vrede eller forskrækkede. Men det er nok fordi, de bliver bekymrede. Det vigtigste er, at de hjælper hende, så manden stopper med at sende billeder til hende – og måske også til andre børn og unge. 

Du kan også ringe ind til børnetelefonen på 116111 – der sidder der en sød rådgiver, som du også snakke med.

Jeg ønsker dig alt det bedste - og hvor er det godt, at du reagerer og gør noget for at hjælpe!

Mange kærlige hilsner

BørneTelefonen

Hvordan er dit digitale fællesskab?

Når man skriver sammen online, kan tonen hurtigt blive grovere, og vi kan nemt misforstå hinanden. Det kan være fordi, vi ikke kan se andres reaktioner, og derfor ikke opdager, at de måske er blevet kede af det.

Er du blevet mobbet, holdt udenfor eller talt grimt til på nettet, er det ikke okay. Og der er heldigvis en masse voksne, som skal hjælpe dig med at få det stoppet, så du kan få det bedre.

Klik dig videre her og få gode råd til dit digitale liv og fællesskab!

Trin for trin hjælp
Har du været udsat for ulovlig billeddeling? Få hjælp her, hvis nogen har delt et billede eller en video af dig.

Er dine private billeder blevet delt?

billeddeling

Er dine private billeder blevet delt? Eller har du selv delt billeder eller videoer?

Uanset om du selv har delt, har modtaget noget eller selv er blevet krænket, er det det vigtigt, at du reagerer.

Læs mere her og få hjælp til, hvad du kan gøre hvis du er stødt på det eller selv har været udsat for billeddeling. Du kan også få gode råd, læse andre børns breve, quizze eller se film om billeddeling.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat