Brev

Overgreb?

Svar fra

Børnetelefonen

Du har sendt dit brev til Børn Hjælper Børn. En fra BørneTelefonen har besluttet, at det er bedst, at du får svar af en voksen rådgiver. Dit svar kommer her:

Kære pige på 16 år

Det er så fint, at du skriver til BørneTelefonen, for jeg kan godt forstå, at du synes, at det er svært at vurdere, om du har været udsat for overgreb fra drengen. Du fortæller, at du havde haft sex med drengen inden det skete, og at du forventede, at I derefter skulle sove. Så er det, at drengen forsøger at få sex med dig igen, uden at du når at registrere, at det er det, der er ved at ske.

Det er svært at sige præcist, om det er overgreb, men ud fra det, du fortæller, er der tale om en situation, hvor du bliver udsat for noget, som du ikke synes er rart, og som du ikke har givet accept af. Ud fra dit brev, får jeg indtryk af, at du får stoppet drengen, men at du har haft en rigtig træls oplevelse. Jeg ved ikke, om drengen stopper, og I sover videre sammen, eller om du forlader madrassen efter, at det er sket? Hvis I sover videre sammen, vil jeg tro, at drengen har respekteret, at du ikke var interesseret i yderligere sex med ham. Det ændrer dog ikke på, at han burde have sikret sig din accept, inden han begyndte at røre ved dig.

Hvis det er sådan, at du har forladt madrassen efter at det skete, og har sovet et andet sted, har du tydeligt tilkendegivet, at drengens adfærd ikke var acceptabel.

Du fortæller, at det var en af dine kammerater. Måske er I stadig kammerater? Hvis du har mulighed for at få en snak med drengen, vil jeg foreslå dig, at du fortæller ham, at han var langt forbi dine grænser med sin adfærd, den aften I var sammen.

Hvis det er sådan, at situationen har været så alvorlig, at du ikke synes, at du kan konfrontere drengen, vil jeg forslå, at du ringer til BørneTelefonen, så vi kan få lidt flere oplysninger. Det kan ikke udelukkes, at der kan være grundlag for politianmeldelse, men det er svært at vurdere uden flere oplysninger. Du er velkommen til at ringe på tlf. 116111.

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

 

 

 

 

Er du blevet seksuelt krænket?

Seksuelle krænkelser er, hvis du bliver tvunget, presset eller lokket til noget seksuelt. Det kan også være en krænkelse, selvom man ikke sagde nej.

En seksuel krænkelse er fx hvis nogen rører ved dig på en seksuel måde, uden at du har givet dem lov. Hvis du bliver bedt om at røre ved dem. Hvis du skal kigge på noget seksuelt eller gøre noget seksuelt – fx tage tøjet af.

Det er heller ikke ok, hvis du bliver presset til at tale om seksuelle emner – fx svare på spørgsmål, om du onanerer.

Det er vigtigt at tale med nogen, hvis man har været udsat for en krænkelse. Her kan du læse mere om seksuelle krænkelser og få gode råd.

Seksuel krænkelse Andre der hjælper

Anmeld voldtægt og seksuelle overgreb

Hjælp til at anmelde voldtægt og seksuelle overgreb
Læs mere

Bryd Cirklen

Hjælp til unge, der er seksuelt grænseoverskridende overfor børn (over 18 år)
Læs mere

Center for seksuelle overgreb

Her kan du få hjælp og støtte efter voldtægt og seksuelle overgreb
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Henvisninger Seksuel krænkelse

Seksuel krænkelse Andre der hjælper

Anmeld voldtægt og seksuelle overgreb

Hjælp til at anmelde voldtægt og seksuelle overgreb
Læs mere

Bryd Cirklen

Hjælp til unge, der er seksuelt grænseoverskridende overfor børn (over 18 år)
Læs mere

Center for seksuelle overgreb

Her kan du få hjælp og støtte efter voldtægt og seksuelle overgreb
Læs mere
Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat