Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Nøgenbilleder

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Hej dreng på 17 år

Du er langt fra den eneste, der har bedt om et nøgenbillede. Det er faktisk meget normalt, at man kan få lyst til at bede om det.

Dog skal man passe lidt på – men det har du jo allerede lært, for der er nogle regler, der gælder nøgenbilleder. Det er især, når det er unge under 18 år. De regler er lavet for at beskytte børn og unge! Ikke for at straffe jer. Husk det.

Du har fået billedet, og derfor kan du ikke gøre noget ved det. Andet end at lære af episoden. Men du kan først og fremmest sørge for, at billedet bliver slettet, så du ikke længere har billedet liggende på din telefon. Det er også vigtigt, at du ikke deler nøgenbillederne med andre – for hun har nemlig kun sendt det til dig. Når disse ting er gjort, er du jo ikke længere i bisiddelse af noget ulovligt, derfor vil du heller ikke blive straffet. Pigen har jo trods alt sendt dig billedet frivilligt.

Måske kan du skrive til hende og fortælle, hvordan du har det. At det er noget, du er ked af. Du kan jo også skrive, at du har slettet hendes billede. Måske det kunne være rart for hende at vide?

På vores hjemmeside kan du læse mere om nøgenbilleder. Du kan se mere her. Her kan du også få gode råd til, hvordan man kan skrive et brev, hvis man fortryder noget, man har gjort.. Måske det både kan hjælpe hende og dig? Det er et forsøg værd, hvis du har mod på det.

Du er også velkommen til at ringe til BørneTelefonen på 116111, hvis du har brug for at snakke. Skulle du få det så skidt at du får selvmordstanker igen, så må du aldrig tøve med at ringe til os.

Jeg håber, mit svar kan berolige dig, så du ikke længere skal tænke på billedet.

Mange hilsner
BørneTelefonen

 

Er du blevet seksuelt krænket?

Seksuelle krænkelser er, hvis du bliver tvunget, presset eller lokket til noget seksuelt. Det kan også være en krænkelse, selvom man ikke sagde nej.

En seksuel krænkelse er fx hvis nogen rører ved dig på en seksuel måde, uden at du har givet dem lov. Hvis du bliver bedt om at røre ved dem. Hvis du skal kigge på noget seksuelt eller gøre noget seksuelt – fx tage tøjet af.

Det er heller ikke ok, hvis du bliver presset til at tale om seksuelle emner – fx svare på spørgsmål, om du onanerer.

Det er vigtigt at tale med nogen, hvis man har været udsat for en krænkelse. Her kan du læse mere om seksuelle krænkelser og få gode råd.

Seksuel krænkelse Andre der hjælper

Anmeld digital krænkelse

Anmeld ulovlig deling af billeder og video samt digital afpresning
Læs mere

Anmeld seksuelt overgrebsmateriale

Anmelde seksuelt overgrebsmateriale med børn
Læs mere

Anmeld voldtægt og seksuelle overgreb

Hjælp til at anmelde voldtægt og seksuelle overgreb
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat