Brev

Mit nøgenbillede

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære 13-årigeTusind tak for dit brev. Det lyder til at du er havnet i en rigtig ubehagelig situation. Det er godt at du skriver herind, så du kan få lidt hjælp og vejledning.Det kan være en voldsom oplevelse og føles utrolig krænkende at andre har intime billeder af en. Og jeg kan forestille mig, at den frygt du har for at han skal dele billederne, er enorm stor. Du er desværre ikke er den eneste der oplever dette.Det er rent faktisk ulovligt at dele billeder af andre i privatesituationer. Medmindre man har fået tilladelse, også kaldet samtykke, fra personen på billedet.Alle de her tanker du har, er rigtig meget at gå med alene. Det er rigtig godt at du har haft fortalt det til din mor, for det er rigtig vigtigt at du får talt med nogen, der vil gøre alt for at hjælpe dig. Selvom det måske kan være pinligt at skulle fortælle det til sine forældre.Det er vigtigt, at der handles så hurtigt som muligt, for at forhindre en eventuel spredning.Du skal, hvis det er muligt, tage kontakt til personen og bede ham om at slette billederne. Hvis du er blevet presset eller truet til at sende nøgenbilleder, så kan du melde det til politiet.Derudover er der 3 ting du kan gøre med det samme:
  1. Du kan tjekke, om dit billede er blevet spredt, ved at søge på dit eget navn, kaldenavn eller brugernavn i diverse søgemaskiner.
  2. Du kan stramme op på dine privatindstillinger. Du kan begrænse offentlige profiler, og hvem der kan have adgang. Det giver ro at have kontrol med, hvem der kan se dine opdateringer.
  3. Til sidst er det vigtigt at finde en du kan tale med omkring konsekvenserne for dig. Følelser af frygt, skam og afmagt følger med krænkende billeddeling. Følelserne kan fylde rigtig meget, hvis du går med dem alene. Så derfor bør du finde en person, der forstår dig, og bed personen om at være din støtte i den kommende tid. Det kan fx være din mor, som du allerede har talt med. Men det kan også være en veninde eller andet.
På redbarnet.dk/sletdet har de gratis rådgivning omkring dette emne og yderligere en række guides omkring hvad man kan gøre. Derudover er der på https://redbarnet.dk/sletdet/slettevejledninger/ ’slettevejledninger’ til de sociale medier såsom facebook, instagram, snapchat mm. hvis delingen er foregået på nogle af de medier.For at vide noget mere omkring dine rettigheder, har vi på denne side https://www.bornetelefonen.dk/guides – en guide der hedder “nøgen på nettet” , hvor du kan læse mere om deling af billeder mm. uden samtykke.Vi ved ikke om han har tænkt sig at dele de billeder han har af dig. Men du skal stadig sikre dig, at de billeder han har, bliver slettet. Så du undgår en deling. Derudover er det godt, at du selv kan tage nogle forholdsregler i fremtiden omkring hvordan, man kan forhindre at det sker igen.Hvis du har brug at tale mere med os, er du også meget velkommen til logge på vores chat her på hjemmesiden og chatte med en af vores rådgivere eller ringe til BørneTelefonen på 116 111.De kærligste hilsner Børnetelefonen

Seksuel krænkelse Andre der hjælper

Anmeld voldtægt

Hvis du gerne vil anmelde en voldtægt og er i tvivl, om du er blevet voldtaget.

Læs mere

BRYD CIRKLEN

Bryd Cirklen hjælper unge voksne mellem 18-23 år, som er seksuelt grænseoverskridende. Du kan også få hjælp, hvis du har seksuelle fantasier om børn eller er afhængig af børneporno. I rådgivningen sidder uddannede sexologer, som har erfaring med at hjælpe voksne, der har seksuelle tanker og fantasier om børn. Rådgiveren er en specialuddannet psykolog eller læge, som arbejder på […]
Læs mere

Center for voldtægtsofre

Hjælp efter en voldtægt, et forsøg på voldtægt eller et andet seksuelt overgreb. Du kan godt ringe anonymt.

Læs mere