Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Misbrugt

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 16 år

Tak for dit brev hvor du skriver om, at du er klar til sex, men at du begynder at ryste når I er intime sammen, og det føler du ikke du har nogen kontrol over. Du skriver også at du blev misbrugt af din fætter da du var mindre.

Det er dejligt at du har en rigtig sød kæreste, det betyder meget når man skal til at have sex og forhåbentlig få nogle rigtig gode oplevelser sammen. Forelskelse er en dejlig følelse og det kan føles helt berusende at være sammen og bare give sig helt hen til hinanden. Jeg er glad for at du lige får stoppet op og mærket efter om du er helt parat og afslappet nok til at tage det næste skridt, nemlig at have sex med din kæreste.

Tryghed er en væsentlig følelse i et forhold, både når man skal have sex, men tryghed er også grundlaget for et ærligt og oprigtigt kæresteforhold. Tryghed gør at man kan glemme alt andet og bare nyde at være i nuet, sammen med kæresten.

Når jeg snakker om tryghed, så er fordi jeg tænker at, da du som mindre, er blevet seksuelt misbrugt af din fætter, så sætter det selvfølgelig sine spor i sindet hos dig. Den utryghed og ensomhed som det seksuelle misbrug har medført, er en følelse som du har gået med alene i alle disse år. Det er rigtig godt at du har fået sagt det til din kæreste, og på den måde fået sagt højt hvad der skete dengang. Jeg vil meget opfordre dig til at begynde at snakke med andre, om det seksuelle misbrug du har været udsat for.

Når du fortæller at din krop ryster meget når I er intime sammen, så tænker jeg at det er en naturlig reaktion på alt det der er sket, nemlig den følelse af utryghed, ensomhed og hemmeligholdelse som er fulgt med det seksuelle misbrug. Når kroppen ryster, så kan det være kroppen der ”fortæller” dig, at du ikke har fået bearbejdet det der er sket den gang. Jeg tænker, at det vil være rigtig godt for dig at gå i gang med den proces det er, når man begynder at snakke om det misbrug der skete den gang, og derved få bearbejdet de oplevelser du havde. Et seksuelt misbrug er mere end bare en grim oplevelse, det er også de følelser der følger med, følelsen af at blive svigtet af ens nærmeste, måske også ens forældre. Følelsen af at man har svigtet sig selv, for har man sagt nok fra? er man en svag person? kunne man have gjort noget anderledes?

Kroppen husker, selvom vi selv gør alt hvad vi kan for at glemme.

Jeg har nogle forslag til dig, som du måske kan bruge til at tage nogle skridt i bearbejdnings processen.

Måske kan du få din kæreste til at hjælpe dig til at blive mere tryg og afslappet og forhåbentlig efterhånden stoppe med at ryste. Udover at I har trygheden ved hinanden, så tænker jeg også at det måske vil hjælpe dig hvis du beslutter dig for at udsætte det lidt endnu, at skulle have sex med din kæreste, også selvom du måske tænker at du har lyst nu. Din kæreste og dig kunne aftale at de næste mange gange i skal være sammen, så handler det kun om at kæle for hinanden.

Du kender sikkert godt den der helt lette berøring, en let berøring hvor man kun bruger det yderste af fingerspidserne. En let berøring er anderledes end en ”almindelig” berøring, på den måde at man skal koncentrere sig for at give den lette berøring, men man skal også koncentrere sig for at modtage den lette berøring. Det er en god måde at lære at slippe det tankemylder man tit har, hvis man er lidt nervøs eller spændt i kroppen. Man kan som par, arbejde med trygheden på denne måde, både den tryghed man skal have til hinanden men også den indre tryghed der er nødvendig for at kunne være afslappet og nyde samværet.

Jeg tænker at for at få bearbejdet det seksuelle misbrug, så skal der snakkes om det. Du har mulighed for at gå til lægen og fortælle hvad du har været ude for, og få lægen til at henvise dig til en psykolog. Du har også

mulighed for at henvende dig i kommunens ungerådgivning, du kan eventuelt ring til borgerservice og få nummeret. Hvis du går på en skole, kan du henvende dig til en lærer, sundhedsplejersken eller en pædagog og starte med at fortælle

hvad der skete dengang. Det vigtigste er at komme i gang med at snakke om det seksuelle misbrug og finde en voksen der forstår hvor vigtigt det er at få bearbejdet oplevelsen.

Du kan også henvende dig hos

Thora Center – Center for seksuelt misbrugte i Danmark

, de har telefonrådgivning Mandag – torsdag kl. 10–15 på 38 110 110 eller du kan kikke på deres hjemmeside.

www.thoracenter.dk

. Du er selvfølgelig også meget velkommen til at ringe til os på Børne Telefonen på 116 111 eller chatte med os på ungechatten, vi har nogle meget søde og dygtige rådgivere som nok skal hjælpe samtalen i gang.

Her til sidst vil jeg lidt indskyde en bemærkning om prævention. Nu hvor I skal til at have sex, så vil det også være vigtigt at I skaber tryghed for jer på dette område. Du eller I kan beslutte hvilken form for beskyttelse der passer godt til dig, så I får beskyttet jer mod uønsket graviditet og sygdomme.

Jeg håber du har fået lidt inspiration til hvordan du eventuelt kan begynde at få bearbejdet de tidligere oplevelser.

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

 

Er du blevet seksuelt krænket?

Seksuelle krænkelser er, hvis du bliver tvunget, presset eller lokket til noget seksuelt. Det kan også være en krænkelse, selvom man ikke sagde nej.

En seksuel krænkelse er fx hvis nogen rører ved dig på en seksuel måde, uden at du har givet dem lov. Hvis du bliver bedt om at røre ved dem. Hvis du skal kigge på noget seksuelt eller gøre noget seksuelt – fx tage tøjet af.

Det er heller ikke ok, hvis du bliver presset til at tale om seksuelle emner – fx svare på spørgsmål, om du onanerer.

Det er vigtigt at tale med nogen, hvis man har været udsat for en krænkelse. Her kan du læse mere om seksuelle krænkelser og få gode råd.

Seksuel krænkelse Andre der hjælper

Anmeld digital krænkelse

Anmeld ulovlig deling af billeder og video samt digital afpresning
Læs mere

Anmeld seksuelt overgrebsmateriale

Anmelde seksuelt overgrebsmateriale med børn
Læs mere

Anmeld voldtægt og seksuelle overgreb

Hjælp til at anmelde voldtægt og seksuelle overgreb
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat