Brev

misbrugt og voldtaget

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14 år

Tak for dit brev, hvor du fortæller om nogle rigtig ubehagelige og meget grænseoverskridende handlinger, du har været udsat for af din storebror. Oplevelser som har fået store konsekvenser for dig, og som du ikke må stå alene med. Jeg synes, du skal vide, at jeg synes det er flot og modigt af dig at skrive til BørneBrevkassen.

Jeg er i tvivl, om disse overgreb stadig finder sted, eller det er minderne om dem, der hjemsøger dig? Jeg håber for dig, at det, at du nu bor i en plejefamilie, også har gjort at overgrebene ikke længere finder sted, og jeg tænker, om du mon har talt med din plejefamilie om, hvad du har været igennem?

Når du skriver, at du skærer i dig selv og også har tænkt tanken at tage dit eget liv, så kommer jeg til at tænke på samtaler, jeg har haft med andre børn og unge, som også har været udsat for svigt. Du er slet ikke alene om at tænke og handle som du gør, det er altså ikke fordi der er noget galt med dig, at du handler som du gør, men en reaktion på oplevelser, som gør ondt og ligesom ikke vil gå væk igen, er det mon også sådan du føler?

Der er så mange spørgsmål, jeg godt kunne tænke mig at stille dig, hvis jeg kunne. Er det mon stoppet? Og har du båret rundt på den hemmelighed helt alene altid? Er der nogen, du har forsøgt at fortælle det til? Og allervigtigst, er der nogle, som prøver at hjælpe dig nu?

Når du skriver, at du gerne ville have den lille 8 årige tilbage, så kan jeg godt forstå dig og tænker, at det handler om, at du dengang var uvidende om, hvad du ville udsættes for senere, er det korrekt? Som sagt så tror jeg, at du cutter og har selvmordstanker, fordi du har så stor en smerte indeni, som du ikke kan komme af med uden at få hjælp, kan du mon genkende det?

Det råd, jeg vil give dig er, at jeg tænker, at du skal dele det, du har skrevet til BørneBrevkassen, med en voksen du har tillid til. Det kan være dine plejeforældre, din læge eller sagsbehandler, eller en helt anden, bare det er en voksen, du føler dig tryg ved. Jeg synes, du var så modig, da du skrev til BørneBrevkassen og håber du vil bruge det mod igen.

Du er også altid velkommen til at ringe til BørneTelefonen på tlf. 116 111 og tale med en af de dygtige rådgivere. BørneTelefonen er åben i hverdagene kl.11-23 og i weekenden kl.11-19.

Jeg håber det bedste for dig og ønsker dig en god sommer.

Mange kærlige hilsner fra BørneBrevkassen

Er du blevet seksuelt krænket?

Seksuelle krænkelser er, hvis du bliver tvunget, presset eller lokket til noget seksuelt. Det kan også være en krænkelse, selvom man ikke sagde nej.

En seksuel krænkelse er fx hvis nogen rører ved dig på en seksuel måde, uden at du har givet dem lov. Hvis du bliver bedt om at røre ved dem. Hvis du skal kigge på noget seksuelt eller gøre noget seksuelt – fx tage tøjet af.

Det er heller ikke ok, hvis du bliver presset til at tale om seksuelle emner – fx svare på spørgsmål, om du onanerer.

Det er vigtigt at tale med nogen, hvis man har været udsat for en krænkelse. Her kan du læse mere om seksuelle krænkelser og få gode råd.

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat