Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Mine forældre onanerer

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 15 år

Det lyder da super ubehageligt.

Der er jo ikke noget i vejen med, at dine forældre onanerer – det er slet ikke ualmindeligt eller sjældent at voksne onanerer.

Som du selv nævner, så prøver de at være diskrete. Måske tror din mor og din far, at du slet ikke lægger mærke til noget?

Men de skal  ikke onanere, når deres børn er til stede! Uanset om de prøver at gøre det i hemmelighed og derfor tror, at de ikke bliver hørt.

Jeg kan godt forstå, at du ikke har lyst til at tale med dem om det. Måske tænker du, at det vil føles virkeligt akavet?

Men måske kan du på én eller anden måde lade dem vide, at du er vågen, når det foregår; vende dig i sengen, vende dynen om, rode lidt til puden, tænde lyset, gå på toilettet, gå ud for at drikke lidt vand, sukke højlydt, gabe med lyd eller ét eller andet, der fortæller dem, at de ikke er alene.

Eller hvis du tør, kan du sige, at det er svært at sove, når du kan høre, at de er vågne – at det ikke er fedt at sove i samme rum, når alle ikke sover på samme tid.

Jeg synes egentlig også, at det er okay, at du siger til dem, at du ikke synes, at det er fedt at sove i samme rum længere. Du er jo ikke længere et barn. Du har brug for privatliv. Ligesom de har brug for privatliv.

Du kunne måske skrive det til dem, hvis det er for akavet at sige det.
Jeg håber meget, at det ændrer sig.

Kærlig hilsen
BørneTelefonen

Er du blevet seksuelt krænket?

Seksuelle krænkelser er, hvis du bliver tvunget, presset eller lokket til noget seksuelt. Det kan også være en krænkelse, selvom man ikke sagde nej.

En seksuel krænkelse er fx hvis nogen rører ved dig på en seksuel måde, uden at du har givet dem lov. Hvis du bliver bedt om at røre ved dem. Hvis du skal kigge på noget seksuelt eller gøre noget seksuelt – fx tage tøjet af.

Det er heller ikke ok, hvis du bliver presset til at tale om seksuelle emner – fx svare på spørgsmål, om du onanerer.

Det er vigtigt at tale med nogen, hvis man har været udsat for en krænkelse. Her kan du læse mere om seksuelle krænkelser og få gode råd.

Seksuel krænkelse Andre der hjælper

Anmeld digital krænkelse

Anmeld ulovlig deling af billeder og video samt digital afpresning
Læs mere

Anmeld seksuelt overgrebsmateriale

Anmelde seksuelt overgrebsmateriale med børn
Læs mere

Anmeld voldtægt og seksuelle overgreb

Hjælp til at anmelde voldtægt og seksuelle overgreb
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat