Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Min mors kæreste har taget på mig

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Hej

Jeg kan godt forstå, at du skriver til os og ikke ved, hvad du skal gøre.

Situationen hjemme hos dig er jo uholdbar – uanset om du overordnet har et relativt godt forhold til din stedfar.

Du har nemlig ret til at kunne være i dit eget hjem uden at bekymre dig om uønsket berøring og krænkelser.

Du har jo nok ret i, at din mor er glad for din stedfar. Men det er ikke dit ansvar at sikre, at der ro i familien og at alt – på overfladen – virker godt. Du har brug for at gøre noget.

Det virker som om, at din stedfars berøringer slår en kile ned mellem dig og din mor. Det føles måske umuligt for dig at åbne op for din mor og fortælle om krænkelserne. Jeg kan godt forstå, hvis du er bekymret for din mors reaktion og usikker på, hvordan hun vil reagere.

Jeg tror, at du har behov for at tale med en anden og udenforstående person, der virkelig ved noget om, hvordan du får den rette hjælp.

Den hjælp og støtte kan du få af en rådgiver på Center for seksuelle overgreb.

Du bestemmer selv, hvor meget du vil sige til rådgiveren og hvornår samtalen skal stoppe – og du kan i første omgang vælge at være anonym.

Det kan føles meget lettere at tale med en rådgiver, når rådgiveren ikke kender ens navn. Der er nemlig virkeligt meget skam forbundet med overgreb, som din stedfar har udsat dig for. Skammen er nemlig kernen i seksuelle overgreb- og betyder, at overgrebsmanden ofte går fri (og kan fortsætte med krænkelserne overfor en selv eller andre).

Måske kan du kontakte en rådgiver nu, hvor du har læst dette svar? Det håber jeg, så du kan få den rette hjælp og rådgivning til gavn for dig og din familie.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

 

 

 

 

Er du blevet seksuelt krænket?

Seksuelle krænkelser er, hvis du bliver tvunget, presset eller lokket til noget seksuelt. Det kan også være en krænkelse, selvom man ikke sagde nej.

En seksuel krænkelse er fx hvis nogen rører ved dig på en seksuel måde, uden at du har givet dem lov. Hvis du bliver bedt om at røre ved dem. Hvis du skal kigge på noget seksuelt eller gøre noget seksuelt – fx tage tøjet af.

Det er heller ikke ok, hvis du bliver presset til at tale om seksuelle emner – fx svare på spørgsmål, om du onanerer.

Det er vigtigt at tale med nogen, hvis man har været udsat for en krænkelse. Her kan du læse mere om seksuelle krænkelser og få gode råd.

Seksuel krænkelse Andre der hjælper

Anmeld digital krænkelse

Anmeld ulovlig deling af billeder og video samt digital afpresning
Læs mere

Anmeld seksuelt overgrebsmateriale

Anmelde seksuelt overgrebsmateriale med børn
Læs mere

Anmeld voldtægt og seksuelle overgreb

Hjælp til at anmelde voldtægt og seksuelle overgreb
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat