Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Min kæreste

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 15 år.

Hvor er det godt, at du har taget mod til dig og har skrevet herind. Også selvom du bliver ked af det, når du skriver. At du får det sådan er faktisk et stort signal om, at dine grænser overskrides. 

Det er helt sikkert, at du ikke overreagerer, når du føler, at du er udsat for et overgreb fra din kæreste. Det er dig, der bestemmer over din krop. Og hvis der er noget, du ikke har lyst til, så SKAL din kæreste respektere det. Det er faktisk ulovligt, hvis han ikke gør det!

Som du beskriver det, har han været dominerende lige fra starten af jeres forhold, og han har aldrig rigtig lyttet, når du har sagt fra/vist at du ikke har lyst. Han har bare kørt på og gjort det, han har villet. Det lyder rigtig skidt, synes jeg. Det er også virkelig dårligt, at han er begyndt at sløse med kondomet. Godt, at du er opmærksom på det og bliver ved med at forlange, at han skal bruge det HVER GANG.

Jeg spekulerer på, om det er en god ide at fortsætte forholdet? Han lyder simpelthen for voldsom og for dominerende – og jeg bliver i tvivl, om du overhovedet er glad for ham? Det skriver du slet ikke noget om i brevet. I et forhold er det vigtigt, at man er ligeværdige og respekterer hinanden, og det lyder bestemt ikke som om han respekterer dig. Det er ikke godt for dig.

Jeg kan godt forstå, at du kan være nervøs for at snakke med dine forældre om dette her. Men kunne der være andre, som du kan betro dig til? En veninde, en lærer, en venindes mor? Vigtigt er det i hvert fald at du ikke går alene med det. For ja, du er udsat for overgreb. Og som du kan mærke påvirker det dig, så du bliver ked af det. På langt sigt kan det at få overskredet sine grænser få psykisk følger. Derfor skal du have hjælp og støtte til at sige fra.  Du er også velkommen til at ringe til Børnetelefonen på 116 111, hvor du kan få en grundigere snak om, hvad du kan gøre med en af vores rådgivere. 

Til slut vil jeg lige gentage, at det er SÅ vigtigt, at du kun gør de ting, du selv vil. Og at du bestemt ikke overreagerer. Det er jo tydeligt, at du har det dårligt med den måde, I har sex på. Du føler dig tåbelig og beskidt, og du har lyst til at græde. Det er store tegn på, at du i den grad blevet krænket. Du har ret til at sige nej. Og han gør noget ulovligt, når han ikke respekterer dit nej. Jeg håber derfor, du lytter til stemmen inden i, der fortæller dig, at det her ikke er godt for dig. Pas godt på dig selv. 

Mange hilsner fra BørneTelefonen.

Er du blevet seksuelt krænket?

Seksuelle krænkelser er, hvis du bliver tvunget, presset eller lokket til noget seksuelt. Det kan også være en krænkelse, selvom man ikke sagde nej.

En seksuel krænkelse er fx hvis nogen rører ved dig på en seksuel måde, uden at du har givet dem lov. Hvis du bliver bedt om at røre ved dem. Hvis du skal kigge på noget seksuelt eller gøre noget seksuelt – fx tage tøjet af.

Det er heller ikke ok, hvis du bliver presset til at tale om seksuelle emner – fx svare på spørgsmål, om du onanerer.

Det er vigtigt at tale med nogen, hvis man har været udsat for en krænkelse. Her kan du læse mere om seksuelle krænkelser og få gode råd.

Seksuel krænkelse Andre der hjælper

Anmeld digital krænkelse

Anmeld ulovlig deling af billeder og video samt digital afpresning
Læs mere

Anmeld seksuelt overgrebsmateriale

Anmelde seksuelt overgrebsmateriale med børn
Læs mere

Anmeld voldtægt og seksuelle overgreb

Hjælp til at anmelde voldtægt og seksuelle overgreb
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat