Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

min egen skyld eller?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære du
Hvor er jeg glad for, at du har valgt at skrive, for det lyder som om, det er rigtig svært for dig at gå med de svære oplevelser og tanker (alene?). Jeg er ked af at du har måttet vente så længe på svaret - forhåbentlig kan du stadig bruge det...

Jeg vil allerede nu sige, at det slet ikke er i orden, at din morbror har rørt ved dig på den måde, du beskriver det. Det er ikke din egen fejl! Da din morbror rørte ved dig, var det ham, der ignorerede sit ansvar og misbrugte den tillid, som du viste ham. 

Jeg kan godt forstå, at du er ked af, at du ikke nåede at fortælle det til din mor… Det må have været svært for dig at miste hende. Måske var du meget fortrolig med din mor og savner hende nu? 

Det er for mig meget forståeligt, at både dit hoved og din krop har svært ved at glemme det overgreb, som du har været udsat for som barn. Og jeg tænker, at det er rigtig vigtigt, at du har fundet mod til at skrive og spørge, hvor du kan få hjælp til at bearbejde de ubehagelige oplevelser.

Har du mon en god læge? Jeg tænker, at det måske kunne være en mulighed for dig at snakke med din læge om, at det gør dig utryg at skulle bære rundt på dine oplevelser, og at du ønsker hjælp til at lære at håndtere det. Måske kan du spørge om det er muligt at skrive en henvisning til en psykolog. Ville du have lyst til det..? 

Jeg bliver meget glad for at læse, at du har en sød kæreste, som du elsker. Finder du mon en god støtte i ham..? Måske kunne du også snakke med din kæreste om, om han ville følge dig op til lægen. Tror du, han ville have lyst til det? 

Jeg ved ikke, om du har noget andet familie..? Måske har du et godt og fortroligt forhold til din kærestes mor og far? Vil du have lyst til at tale med én fra din familie eller en god veninde, som måske kan hjælpe dig til at finde frem til, hvem der ville være god for dig at snakke med. En gang imellem kan man have brug for at ’øve’ sig lidt i at sætte ord på. Er der en særlig person, som du ville have lyst til at dele dine tanker og følelser med? 

Måske ville være rart for dig at sørge for at tale med din kæreste om, hvad det er for nogle tanker, der går igennem dit hoved, når I er sammen… Hvordan ville du have med det? Det er bestemt muligt at elske et andet menneske højt, ligesom du gør, selvom man bliver berørt af tidligere oplevelser, men måske vil det være godt for jer begge to, hvis du kan sætte nogle ord på. Og måske snakker I om det i forvejen..? 

Jeg håber, du vil have lyst og mod til at opsøge noget støtte og måske finde en mulighed for at få hjælp til at håndtere dine tanker. Nogle kan have det bedre med at snakke med en rådgiver, de ikke kender, så måske kunne det være en mulighed for dig at prøve at ringe til BørneTelefonen på 116 111. En rådgiver har mulighed for at spørge lidt dybere ind til din historie, og måske kan I sammen finde ud af, hvad der vil være den bedste hjælp for dig.

Mange hilsner BørneBrevkassen

Er du blevet seksuelt krænket?

Seksuelle krænkelser er, hvis du bliver tvunget, presset eller lokket til noget seksuelt. Det kan også være en krænkelse, selvom man ikke sagde nej.

En seksuel krænkelse er fx hvis nogen rører ved dig på en seksuel måde, uden at du har givet dem lov. Hvis du bliver bedt om at røre ved dem. Hvis du skal kigge på noget seksuelt eller gøre noget seksuelt – fx tage tøjet af.

Det er heller ikke ok, hvis du bliver presset til at tale om seksuelle emner – fx svare på spørgsmål, om du onanerer.

Det er vigtigt at tale med nogen, hvis man har været udsat for en krænkelse. Her kan du læse mere om seksuelle krænkelser og få gode råd.

Seksuel krænkelse Andre der hjælper

Anmeld digital krænkelse

Anmeld ulovlig deling af billeder og video samt digital afpresning
Læs mere

Anmeld seksuelt overgrebsmateriale

Anmelde seksuelt overgrebsmateriale med børn
Læs mere

Anmeld voldtægt og seksuelle overgreb

Hjælp til at anmelde voldtægt og seksuelle overgreb
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat