Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

jeg vil ikke leve mere… HJÆLP!

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Hej pige på 13 år. 

Du har været igennem nogle ting, som du ikke skal stå alene med. Så jeg er så glad for, at du har skrevet herind. Det er vigtigt, at vi sammen kan finde nogen, som du kan snakke med. Jeg forstår, at der er tre problemer i dit brev. Det seksuelle overgreb, nudes og de ting, du bliver kaldt og at du bliver taget hårdt fat i derhjemme. 

Det er tre store ting, men det er ting, som der kan blive gjort noget ved. Du behøver ikke blive ved med at have det, som du har det lige nu. Men du skal ikke gøre det alene, du skal have noget hjælp. Har du en god voksen, som du kan betro dig til? Du skriver, at du ikke har fortalt det med voldtægten til nogen, hvordan kan det være? Hvad med de veninder som du var sammen med. Ved de det ikke? 

Har du en god lærer, som kan fortælle de her ting til. Det kan også være, at du skrive det til din lærer på intra, hvis det er nemmere for dig? Det kan også være en veninde, en veninde forældre, dine forældre eller et andet familiemedlem. Hvis du finder en, som du kan snakke med, men stadig synes det er svært at få sagt, så kan du måske vise dit brev og det her svar til personen. 

Hvis du fortæller det til nogen omkring dig, så har de mulighed for at hjælpe dig. Det kan f.eks. være, at den voksne du snakker med kan finde et sted, hvor du kan snakke om voldtægten. Når man skal komme videre efter voldtægt, så er det vigtigt, at man får hjælp til at komme videre. Det gør man f.eks. ved at snakke om det og ved at forstå, at det ikke er ens egen skyld, at det skete. 

Hvis nudes er blevet sendt fra nogen i din klasse, så synes jeg, at du skal snakke med jeres lærer om det. I klassen kunne I have en snak om, hvordan man håndtere billedere og hvordan man bruger internettet. Det er faktisk slet ikke lovligt at sende nøgenbilleder af andre rundt. Dem der har sendt nøgenbilleder af dig, ved måske ikke det er ulovligt og så er det jo meget godt, at de får det at vide. Det er selvfølgelig ikke nogen undskyldning for dem, da det på ingen måde er i orden det de har gjort! Det håber jeg virkeligt, at du har mod på at sige til en god lærer.

Det lyder også til, at du har det svært der hjemme - det er heller ikke ok, at der bliver taget hårdt fat i dig! Hvis du har det svært derhjemme, så kan det også være en rigtig god ide at snakke med din lærer om det. Det er vigtigt, at der er nogen voksne omkring dig, som ved hvordan du har det, så de kan hjælpe dig og passe på dig. Måske vil det være godt, at du viste dit brev og mit svar til en god voksen, som skal hjælpe dig - når den voksne ved de ting, som du fortæller mig i dit brev. Det er nemlig et ansvar, som alle voksne har overfor børn og unge.

Hvis alt det her bliver for uoverksueligt, så synes jeg, at du skal ringe ind til os på BørneTelefonen på 116 111, så vil vi meget gerne hjælpe dig endnu mere. 

Kærlig hilsen BørneTelefonen. 

 

Få flere gode råd om selvmordstanker

Selvmordstanker er ofte et tegn på, at man står i en situation, som er svær og som man ikke kan klare alene.

Der kan være mange forskellige årsager til, at man får selvmordstanker. Det kan fx være at man har mistet nogen tæt på. Det kan også være, man har oplevet noget, der har gjort en rigtig ked af det. Eller måske man undrer sig over meningen med livet og derfor tænker på døden.

Hvordan takler man selvmordstankerne? Det første skridt er at tale med nogen om det, det er nemlig vigtigt, at du ikke går alene med tankerne. Men hvordan fortæller man nogen om sine selvmordstanker? Måske man er bange for at gøre andre kede af det eller måske man ikke lige ved, hvordan man starter sådan en snak.

På siden her, kan du finde gode råd og hjælp til hvordan man fortæller noget svært.

Selvmordstanker Andre der hjælper

Angst og depression – gratis psykolghjælp

Gratis psykologhjælp til behandling af angst og depression (18-24 år)
Læs mere

Giftlinjen

Anonym professionel hjælp ved forgiftning af fx medicin eller rusmidler
Læs mere

Headspace

Brug for nogen at tale med? Ring, sms, chat eller duk op (12-25 år)
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat