Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jeg føler mig udnyttet/Voldtaget.

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13
Tak for dit brev. Jeg kan sørme godt forstå, at du har det dårligt over den oplevelse du havde i dag i klassen, og det er rigtig godt at du skriver til os for at bede om hjælp. Når du får svaret her er der jo allerede gået lang tid; men jeg håber, at du i mellemtiden har fået snakket med din lærer om det og at drengene har fået sat en stopper for det de har gang i. 
Jeg tænker at drengene ikke helt har fundet ud af hvor grænsen går for, hvad der bare er sjovt og hvornår de går over grænsen, så det bliver et overgreb, som bestemt ikke er sjovt for den det går ud over. Det kunne nok være en rigtig god ide, hvis I kunne få en fælles snak om det i klassen.
Du har fået overtrådt dine grænser på en meget ubehagelig måde, og det er helt naturligt, at du er chokeret og græder over det. Jeg synes, at du og dine veninder gjorde det helt rigtige ved at gå til jeres praktikant og sige det, så hun kunne sige det videre til din lærer. 
Jeg forstår godt at du kan føle det ubehageligt hvis dine forældre får det at vide, men jeg synes måske alligevel at du skulle overveje at sige det til dem, hvis de ikke allerede ved det. Jeg tænker at det er godt for dig, hvis dine forældre kan være der for dig, og ved hvorfor du måske er ked af det.  
Hvis du stadigvæk ikke vil sige det til dem, så er der måske en anden voksen, du kan snakke med om det? Jeg håber virkelig at din lærer har fået sat en stopper for det, for det er slet ikke i orden at drengene tror at de bare kan gå og tage på jer piger. 
Der udover så synes jeg heller ikke, det er okay, at de går og siger nedsættende bemærkninger om, at du er billig og noget i den stil. Uanset om de måske mener det for sjov, så er det jo meget krænkende for dig. Og jeg synes faktisk ikke, det er rimeligt, at du skal gå og lægge ører til det.
Hvis du ikke har fået talt med nogen voksne om det endnu, kan du måske vise det brev du har skrevet og mit svar til dine forældre/ din lærer? Du må også meget gerne ringe til BørneTelefonen på 116 111 hvis du vil tale med en rådgiver her.
Kærlig hilsen BørneBrevkassen

Er du blevet seksuelt krænket?

Seksuelle krænkelser er, hvis du bliver tvunget, presset eller lokket til noget seksuelt. Det kan også være en krænkelse, selvom man ikke sagde nej.

En seksuel krænkelse er fx hvis nogen rører ved dig på en seksuel måde, uden at du har givet dem lov. Hvis du bliver bedt om at røre ved dem. Hvis du skal kigge på noget seksuelt eller gøre noget seksuelt – fx tage tøjet af.

Det er heller ikke ok, hvis du bliver presset til at tale om seksuelle emner – fx svare på spørgsmål, om du onanerer.

Det er vigtigt at tale med nogen, hvis man har været udsat for en krænkelse. Her kan du læse mere om seksuelle krænkelser og få gode råd.

Seksuel krænkelse Andre der hjælper

Anmeld digital krænkelse

Anmeld ulovlig deling af billeder og video samt digital afpresning
Læs mere

Anmeld seksuelt overgrebsmateriale

Anmelde seksuelt overgrebsmateriale med børn
Læs mere

Anmeld voldtægt og seksuelle overgreb

Hjælp til at anmelde voldtægt og seksuelle overgreb
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat