Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jeg bliver groft mobbet!

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13 år,

Tak for dit brev. Det er meget voldsomme ting, du har været udsat for. Du beskriver det som grov mobning - jeg tænker ikke, at det du beskriver er mobning - men seksuelle overgreb, som jeg vil beskrive som voldtægt. Måske bliver du forskrækket over, at jeg kalder det for voldtægt. Men når det sker i mod din vilje, så er det krænkelser af dig og her er det så groft, at det er en voldtægt. Det drengene gør er ulovligt og det skal det stoppes - hurtigst muligt. Derfor skal der voksne til at hjælpe dig.

Det er dejligt at høre, at der er en sød dreng fra din klasse, som hjalp dig bagefter og I nu er blevet kærester. Det er rart og dejligt at opleve kærlighed og forelskelse. Mit bedste råd til dig og din kæreste er, at I skal have hjælp fra voksne, som kan beskytte jer mod, at overgrebene og voldtægterne fortsætter.
 
Jeg håber også, at din søde kæreste kan støtte og hjælpe dig til at fortælle dine forældre eller dine lærere om det. Det kan være svært at fortælle, og derfor kan det være en idé at skrive det i et brev, måske kan du vise dem det brev, du har skrevet her til. Her fortæller du, hvad der er foregået og hvor det er sket.
Du skal også have hjælp, så kan fortælle om de ting der er sket og får talt med nogen, som kan hjælpe dig til at få det godt og blive tryg igen. Der findes flere steder som er rigtig dygtige til at hjælpe børn og unge, som har været udsat for overgreb og voldtægt. Hvis du har mod på det, kan du (og dine forældre) også kontakte en af de klinikker, som ved meget om voldtægt og hvordan du får den bedste hjælp. Nu ved jeg ikke, hvor du bor henne så her er der telefonnumre til tre steder i landet:
Århus, center for voldtægt: 78463543 Odense, center for voldtægtsofre: 30570922, telefontid hver onsdag kl. 9-14 København, center for seksuelle overgreb: 35454064Vi vil også meget gerne hjælpe dig, her på BørneTelefonen - så ring eller sms til os på 116111 - eller log på Chatten, så er der en sød rådgiver, som du kan snakke med. Hvis du synes det er svært at snakke om, så skal rådgiveren nok hjælpe dig og støtte dig, så det bliver ok for dig. Du kan også fortælle rådgiveren id.nr. på dit brev, så kan rådgiveren finde det og læse det.

Hvis det sker igen, så vil jeg råde dig til at sige det til en lærer med det samme eller ringe 112, så du kan få hjælp omgående.

Jeg håber, at du finder modet til at snakke med nogle voksne, som kan hjælpe dig og få stoppet de drenge - hurtigst muligt.

Mange tanker fra

BørneTelefonen
BørneTelefonen

Er du blevet seksuelt krænket?

Seksuelle krænkelser er, hvis du bliver tvunget, presset eller lokket til noget seksuelt. Det kan også være en krænkelse, selvom man ikke sagde nej.

En seksuel krænkelse er fx hvis nogen rører ved dig på en seksuel måde, uden at du har givet dem lov. Hvis du bliver bedt om at røre ved dem. Hvis du skal kigge på noget seksuelt eller gøre noget seksuelt – fx tage tøjet af.

Det er heller ikke ok, hvis du bliver presset til at tale om seksuelle emner – fx svare på spørgsmål, om du onanerer.

Det er vigtigt at tale med nogen, hvis man har været udsat for en krænkelse. Her kan du læse mere om seksuelle krænkelser og få gode råd.

Seksuel krænkelse Andre der hjælper

Anmeld digital krænkelse

Anmeld ulovlig deling af billeder og video samt digital afpresning
Læs mere

Anmeld seksuelt overgrebsmateriale

Anmelde seksuelt overgrebsmateriale med børn
Læs mere

Anmeld voldtægt og seksuelle overgreb

Hjælp til at anmelde voldtægt og seksuelle overgreb
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat