Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Ingen hjælp at hente ( alene hjemme)

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13
Tak for dit brev. Det er rigtig godt, at du har skrevet til os for at fortælle om den ydmygende oplevelse du har været ude for i forhold til din storebror.

Det han gjorde var meget forkert af ham. Han burde være den der passede på dig når I var alene hjemme men i stedet udnytter han dig seksuelt. Det er et overgreb, som er ulovligt, og det er hans skyld at det er sket.

Jeg tænker, at det er meget vigtigt, at du går videre med det, selvom du måske er bange for at han slår dig eller lignende. Jeg kan forestille mig, at det må være utrygt for dig at være alene hjemme med ham nu, efter hvad han har gjort. Jeg er også meget bekymret for at han vil gøre det igen? Derfor er det vigtigt,at du får hjælp og din storebror kan få hjælp til ikke at gøre det igen.

Du fortæller ikke noget om hvordan dit forhold til dine forældre er, om du vil kunne fortælle dem om det..? Måske er det også godt hvis du fortæller en anden voksen uden for familien om det, da dine forældre måske vil kan have svært ved at tro på, at din storebror kunne finde på at krænke dig seksuelt, og derfor måske forsøge at fortie det?  Fordi det er deres egen søn der har forgrebet sig på dig, sin lillesøster og deres datter? Derfor kan de have svært ved, at finde ud af hvad de skal gøre?  Det kan også være, at de lytter til det du fortæller, og gør hvad de kan for at hjælpe dig, så din storebror ikke ydmyger dig igen? Det er svært at sige med sikkerhed, hvordan de vil reagere?

Det der er allermest vigtigt, er at der bliver gjort noget for at hjælpe dig, og derfor må du samle mod til at fortælle det. Du har været så sej og skrevet ind til os, så det kunne være, at du kan skrive det i et brev. Skriv så præcist og detaljeret som du kan huske, hvornår og hvordan, og hvor dine forældre var henne - så hjælper det til, at den som læser brevet forstår, at det er sket. I brevet vil det også være godt, at du skriver hvordan du har det, at du har brug for hjælp, så din storebror ikke gør det igen. Måske vil du aflevere brevet til din forældre, måske vil du hellere aflevere brevet til din klasselærer, en pædagog, sundhedsplejersken på skolen eller en venindes mor?  Mon, det vil være muligt for dig? Det håber jeg, for det er vigtigt, at du ikke går rundt alene og er bange for din storebror ydmyger dig igen - det skal stoppes, ved at du beder om hjælp. Du har ikke gjort noget forkert, det er din storebror som har ansvaret.
Jeg tænker, at det kunne være en rigtig god idé, hvis du har lyst til at ringe til BørneTelefonen på 116 111 og tale med en rådgiver, helt anonymt? Fx om hvordan du har det, om hvem i din omgangskreds du kan gå til, så du er sikker på at føle dig tryg i forhold til din storebror. Hvis du slet ikke kender nogen voksen du er tryg ved, har vi også vores søde og dygtige bisiddere. En bisidder hjælper dig med at få hjælp til at løse problemet, fx at tale med dig og kontakte de rigtige personer, så du får den rette hjælp. BørneTelefonen kan hjælpe dig med en bisidder, hvis det er den løsning I snakker jer frem til, ellers er det også helt ok bare at snakke med os.
Kærlig hilsen

BørneBrevkassen

Er du blevet seksuelt krænket?

Seksuelle krænkelser er, hvis du bliver tvunget, presset eller lokket til noget seksuelt. Det kan også være en krænkelse, selvom man ikke sagde nej.

En seksuel krænkelse er fx hvis nogen rører ved dig på en seksuel måde, uden at du har givet dem lov. Hvis du bliver bedt om at røre ved dem. Hvis du skal kigge på noget seksuelt eller gøre noget seksuelt – fx tage tøjet af.

Det er heller ikke ok, hvis du bliver presset til at tale om seksuelle emner – fx svare på spørgsmål, om du onanerer.

Det er vigtigt at tale med nogen, hvis man har været udsat for en krænkelse. Her kan du læse mere om seksuelle krænkelser og få gode råd.

Seksuel krænkelse Andre der hjælper

Anmeld digital krænkelse

Anmeld ulovlig deling af billeder og video samt digital afpresning
Læs mere

Anmeld seksuelt overgrebsmateriale

Anmelde seksuelt overgrebsmateriale med børn
Læs mere

Anmeld voldtægt og seksuelle overgreb

Hjælp til at anmelde voldtægt og seksuelle overgreb
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat