Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hvornår er det et seksuelt overgreb?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 18 år,

Tak for dit brev. Jeg kan forstå, at det er noget du stadig husker ret tydeligt. Så alene det viser, at det han gjorde ikke var ok for dig. Om det var et uheld fra hans side af, det kan jeg ikke sige?

Men, når en voksen (og også her, endda en helt fremmed) berører et barn, så tæt på intime steder så krænker han dig og grænserne for, hvad der er ok overfor et barn.

Uanset hvilket hjem det er og hvordan der ser ud, om man er ædru eller påvirket af alkohol eller stoffer, så er det ikke ok og ikke tilladt at befamle/berører børn! Det er alene den voksnes ansvar, at de grænser respekteres og overholdes. 

Den måde, du reagerer da det sker, tyder på, at du har fornemmet, at det var at overskride dine grænser. Det er stærkt, at du lyttede til det, du fornemmede og løb hjem. Det var det bedste du kunne gøre i den situation og godt, du passede på dig selv.

Jeg ved ikke, om du har snakket med nogen andre om det? Men det ville være en idé, hvis du har mod på det, at snakke med nogen som du føler tillid til. Det kan være dine forældre eller en af dem - måske en anden du tænker på?

Måske er du bekymret for, om manden har krænket andre børn eller tænker, at det han udsatte dig for skal anmeldes? Hvis du tænker det, så er det stadig en mulighed at anmelde ham for det, der skete. I sager om seksuelle krænkelser og overgreb, gælder forældelsesfristen først fra man er 21 år og fristen er minimum 10 år og op, alt efter karakteren af overgrebet eller krænkelsen. 

Måske vil det være rart at snakke med nogen om, hvordan du har det med det, der skete og hvad der er bedst at gøre?

Du er velkommen til at kontakte os, hvis du har brug for at snakke om det, der skete eller andet du har brug for at snakke om. Ring eller sms på 116111, så er der en rådgiver klar til at snakke med dig.

Jeg håber, at du blev mere klar på det som du var i tvivl om. Stol på det du selv føler og følte, da det skete.

Kærlige tanker fra 

BørneTelefonen 
 

Er du blevet seksuelt krænket?

Seksuelle krænkelser er, hvis du bliver tvunget, presset eller lokket til noget seksuelt. Det kan også være en krænkelse, selvom man ikke sagde nej.

En seksuel krænkelse er fx hvis nogen rører ved dig på en seksuel måde, uden at du har givet dem lov. Hvis du bliver bedt om at røre ved dem. Hvis du skal kigge på noget seksuelt eller gøre noget seksuelt – fx tage tøjet af.

Det er heller ikke ok, hvis du bliver presset til at tale om seksuelle emner – fx svare på spørgsmål, om du onanerer.

Det er vigtigt at tale med nogen, hvis man har været udsat for en krænkelse. Her kan du læse mere om seksuelle krænkelser og få gode råd.

Seksuel krænkelse Andre der hjælper

Anmeld digital krænkelse

Anmeld ulovlig deling af billeder og video samt digital afpresning
Læs mere

Anmeld seksuelt overgrebsmateriale

Anmelde seksuelt overgrebsmateriale med børn
Læs mere

Anmeld voldtægt og seksuelle overgreb

Hjælp til at anmelde voldtægt og seksuelle overgreb
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat