Brev

hvad skal jeg gøre?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære du

Hvor er det godt, du skriver, for det lyder som en rigtig svær situation du er havnet i. Jeg kan sagtens forstå det er svært for dig, at rumme de følelser du mærker lige nu. At du mærker dårlig samvittighed. Det er virkelig modigt at du skriver til os, og jeg vil gøre hvad jeg kan for at hjælpe dig.

Aller først skal du vide at det kræver samtykke fra begge parter når man har sex med hinanden. Det er særligt vigtigt når der er aldersforskel, ligesom der jo er mellem dig og din brors ven.

Selvom du havde lyst, og derfor sagde ja, så er det stadig ikke ok at fortsætte med at have sex, når du pludselig følte at det ikke var rart for dig mere. Også selvopm du samtidig synes det var rart.

Du fortæller at du fik kvalme og mærkede koldsved – at det pludselig føltes forkert for dig. Du skal vide at du har ret til at fortryde eller ombestemme dig. Og så skulle din brors ven være stoppet. Så det du har oplevet var ikke okay. Derfor kan jeg virkelig godt forstå at du føler det hele lidt akavet lige nu.

Du spørger hvad du skal gøre. Det er vigtigt at du får snakket med nogen voksne om din oplevelse. Det kan vokse sig større når man går med den slags tanker alene. Det kan enten være dine forældre eller måsek kan du snakke med din bror. Mon du har mod på det?

Jeg vil også fortælle dig at selvom du ikke fik sagt nej – så kan der stadig være tale om et sexuelt overgreb. Hvis du er i tvivl, kan du måske ha brug for hjælp her: i-tvivl

De ved rigtig meget om alle de følelser der opstår når man oplever noget som det du har oplevet.

Du har allerede taget et stort og modigt skridt ved at skrive herind til os. Det er bare så sejt – og viser mig at du gerne vil have hjælp til at få det bedre.

Jeg ønsker dig alt det bedste.

Varme hilsner fra BørneTelefonen

 

 

 

Hvad er en seksuel krænkelse?

Det er en seksuel krænkelse hvis en anden tvinger, presser eller lokker dig til noget seksuelt. Det er altid ulovligt, og det er aldrig din skyld.

En seksuel krænkelse er fx hvis nogen rører ved dig på en seksuel måde, uden at du har givet dem lov. Hvis du bliver bedt om at røre ved dem. Hvis du skal kigge på noget seksuelt eller gøre noget seksuelt – fx tage tøjet af. Det er heller ikke ok, hvis du bliver presset til at tale om seksuelle emner – fx svare på spørgsmål, om du onanerer.

Seksuel krænkelse Andre der hjælper

Anmeld voldtægt og seksuelle overgreb

Hjælp til at anmelde voldtægt og seksuelle overgreb
Læs mere

Bryd Cirklen

Hjælp til unge, der er seksuelt grænseoverskridende overfor børn (over 18 år)
Læs mere

Center for seksuelle overgreb

Her kan du få hjælp og støtte efter voldtægt og seksuelle overgreb
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.
Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat