Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hvad skal jeg gøre?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære 14-årige pige.

Mange tak for dit brev. Hvor er det godt, at du holder fast i det, du synes, er rigtigt og forkert. Bliv ved med det!!

For som du selv skriver, så er der nemlig en risiko for, at billedet ender et forkert sted.

Når jeg læser dit brev, så får jeg en fornemmelse af, at drengen er meget interesseret i billeder, hvor du er let påklædt. Og det gør mig nysgerrig på, om du mon har spurgt ham hvorfor?

Har du spurgt ind til, hvorfor han er så interesseret i det? Måske har du selv en ret klar idé om det – men nogle gange kan det være smart nok at spørge alligevel.

På den måde tvinger du nemlig drengen til selv at tænke over og sætte ord på, hvorfor det egentlig er så vigtigt. Det kan være at det måske får ham til at stoppe med hele tiden at bede om dem.

Derudover så lyder du som om, at du er en rimelig cool pige. Et andet forslag kan derfor være, at du er ret direkte i det, du skriver til ham.

Du kan f.eks. skrive til ham, at du under ingen omstændigheder sender et billede, hvor du er let påklædt. Og hvis ikke han kan acceptere det, så må I stoppe med at skrive sammen.

På den måde bliver han nødt til at tage stilling til, om han rent faktisk er interesseret i dig eller ej.

Et sidste forslag vil være, at du er helt ærlig overfor ham, ligesom du er overfor mig. Altså at du skriver til ham, at du synes han er rigtig sød osv., men at du synes det er upassende, at han er sådan.

Jeg håber du kan bruge nogle af mine forslag.

Kærlig hilsen

BørneTelefonen.

 

Er du blevet seksuelt krænket?

Seksuelle krænkelser er, hvis du bliver tvunget, presset eller lokket til noget seksuelt. Det kan også være en krænkelse, selvom man ikke sagde nej.

En seksuel krænkelse er fx hvis nogen rører ved dig på en seksuel måde, uden at du har givet dem lov. Hvis du bliver bedt om at røre ved dem. Hvis du skal kigge på noget seksuelt eller gøre noget seksuelt – fx tage tøjet af.

Det er heller ikke ok, hvis du bliver presset til at tale om seksuelle emner – fx svare på spørgsmål, om du onanerer.

Det er vigtigt at tale med nogen, hvis man har været udsat for en krænkelse. Her kan du læse mere om seksuelle krænkelser og få gode råd.

Seksuel krænkelse Andre der hjælper

Anmeld digital krænkelse

Anmeld ulovlig deling af billeder og video samt digital afpresning
Læs mere

Anmeld seksuelt overgrebsmateriale

Anmelde seksuelt overgrebsmateriale med børn
Læs mere

Anmeld voldtægt og seksuelle overgreb

Hjælp til at anmelde voldtægt og seksuelle overgreb
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat