Brev

Hvad skal jeg gøre?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige

Tak for dit brev. Nu ved jeg jo ikke, hvordan du selv havde det med den løsning, men jeg gætter på, det må have været hårdt for dig at skulle se din farfar den 26. december, fordi din far ville have det ud af verden. Og her bagefter har det så åbenbart alligevel givet anledning til noget ballade i din familie.  Du beskriver flere problematikker i dit brev og jeg vil forsøge at besvare dem så godt som muligt. Du skriver at du forguder din bror, men at din fars side af familien har vendt ham imod dig ved at sige, at du har sagt undskyld. Det kan jeg godt forstå, du er ked af. Det er slet ikke i orden, at de har vendt ham imod dig, og det er rigtigt svært når én man er rigtig glad for, ikke tror på hvad man siger og er vred på én.    Du skriver at både din far og dig ved, at det ikke er rigtigt, at du har sagt undskyld, men du skriver ikke, om du har en mor, som evt. kunne hjælpe dig? Hvis du har det, kan det være at du kan spørge hende om at hjælpe med at tale med din bror? Jeg ved ikke, om du og din far har forsøgt at tale med din bror sammen? Det kunne være, at det er nemmere, hvis I er to, der står sammen om at fortælle, at du ikke har sagt undskyld, og at din farfar har krænket dig ved at tage på dig. 
Hvis ikke du har lyst til nogen af de ting kunne det være du skulle prøve at skrive et brev til din bror? Måske det er nemmere for dig at forklare din bror, hvordan du har det og hvor ked af du er over at han ikke tror på dig. Ulempen ved et brev er, at din bror hvis han er for vred kan vælge at smide det ud, men måske det er et forsøg værd..? 
  Du skriver at du føler dig i enemandsland, og det kun er dig der kender sandheden og tror på det. Det er svært at have det sådan, er der mon nogle andre voksne, du kan betro dig til? Det er et stort ansvar at stå med det alene, så det kunne måske være en ide at finde en voksen at tale med? En lærer, et familiemedlem (fra din mors side) eller en anden du stoler på? 
  Det rigtigt ærgerligt at det går udover din skole, men når man har det svært derhjemme, kommer det som oftest til at påvirke èn i skolen også. Hvis ikke du har lyst til at fortælle det hele til en lærer, kunne du måske bare fortælle dem, at du har det rigtigt svært med nogle private ting i øjeblikket. Fortælle at du godt ved, at du har nemmere ved at bryde sammen, blive hidsig og gå amok på folk, men du gerne ville have det var anderledes. Måske de vil være søde at forstå, at det bare er rigtigt svært for dig i øjeblikket? 
  Jeg håber, du kan bruge nogle af svarmulighederne, og at det lykkedes for dig at få et godt forhold til din bror igen. Hvis du har brug for at tale med en voksen, som du ikke kender, måske for at høre om nogle flere ting, kan du altid kontakte os på BørneTelefonen på 116 111 eller BørneChatten her på siden, begge steder sidder der voksne rådgivere klar til at snakke med dig. 

Mange hilsner fra BørneBrevkassen

Er du blevet seksuelt krænket?

Seksuelle krænkelser er, hvis du bliver tvunget, presset eller lokket til noget seksuelt. Det kan også være en krænkelse, selvom man ikke sagde nej.

En seksuel krænkelse er fx hvis nogen rører ved dig på en seksuel måde, uden at du har givet dem lov. Hvis du bliver bedt om at røre ved dem. Hvis du skal kigge på noget seksuelt eller gøre noget seksuelt – fx tage tøjet af.

Det er heller ikke ok, hvis du bliver presset til at tale om seksuelle emner – fx svare på spørgsmål, om du onanerer.

Det er vigtigt at tale med nogen, hvis man har været udsat for en krænkelse. Her kan du læse mere om seksuelle krænkelser og få gode råd.

Seksuel krænkelse Andre der hjælper

Anmeld digital krænkelse

Anmeld ulovlig deling af billeder og video samt digital afpresning
Læs mere

Anmeld seksuelt overgrebsmateriale

Anmelde seksuelt overgrebsmateriale med børn
Læs mere

Anmeld voldtægt og seksuelle overgreb

Hjælp til at anmelde voldtægt og seksuelle overgreb
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat