Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hvad og Hvordan?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 15

Sikke en grim oplevelse, du har været udsat for. Det er aldrig i orden, når andre overskrider ens grænser og tvinger en til at være med til noget, man ikke har lyst til. Derfor var det en rigtig vigtig ting, at du valgte at skrive herind. For selvom mange gør det, skal man nemlig ikke lukke den slags oplevelser inde i sig selv. 

Er der nogen omkring dig, du har fortalt om overgrebet? Jeg ved det er vigtigt, at du får fortalt om det til nogle af de voksne, der er omkring dig til hverdag. Måske kunne du fortælle det til dine forældre? Eller måske en af lærerne på din skole? De kan nemlig hjælpe dig med at få snakket oplevelsen igennem. Det kan nemmere at få det sagt, hvis du skriver det til den voksne, som du har mod på at sige det til. De voksne kan støtte dig, hvis du pludselig bliver bange eller ked af det. Hvis du vælger at anmelde dem til politiet, kan de voksne hjælpe dig. Og hvis du har brug for professionel hjælp, kan de hjælpe dig videre og støtte dig.

Mange, der er blevet udsat for overgreb, skammer sig bagefter over det, der er sket. Nogle begynder måske at spørge sig selv, om noget af det ikke var deres egen skyld. Du skal vide, at der ikke er noget at skamme dig over og at det ikke var din skyld. Det var nemlig ikke dig, der gjorde noget forkert. Vi har skrevet lidt om det at blive udsat for seksuelle krænkelser, måske kan det også hjælpe dig lidt: https://bornetelefonen.dk/tema/seksuelle-kr%C3%A6nkelser

Jeg synes også, det kunne være en god idé at fortælle om det her til din kæreste. Når du er blevet tvunget, er det jo ikke din skyld – og så har du jo ikke været utro. Din kæreste kan også støtte dig og vil nemmere kunne forstå, hvis du bliver utryg eller trækker dig væk fra ham, når I er sammen. Måske kunne du vise ham dit brev her til brevkassen sammen med mit svar?

Hvis du stadig har et mærke i nakken, som du ikke ved, hvad er og hvordan det er opstået, er det en god idé at gå til lægen eller til sundhedsplejersken på skolen. De kan hjælpe dig med at finde ud af, hvad det er for et mærke. Og de kan fortælle dig, hvilke muligheder du har for at få det fjernet.

Jeg håber, du har fået nogle idéer til, hvad du kan gøre. Og jeg håber, at det vil lykkes for dig at fortælle voksne omkring dig om det, du har været igennem. Jeg ønsker alt det bedste for dig fremover. Og hvis du har brug for at snakke, er du altid velkommen til at skrive eller ringe.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Er du blevet seksuelt krænket?

Seksuelle krænkelser er, hvis du bliver tvunget, presset eller lokket til noget seksuelt. Det kan også være en krænkelse, selvom man ikke sagde nej.

En seksuel krænkelse er fx hvis nogen rører ved dig på en seksuel måde, uden at du har givet dem lov. Hvis du bliver bedt om at røre ved dem. Hvis du skal kigge på noget seksuelt eller gøre noget seksuelt – fx tage tøjet af.

Det er heller ikke ok, hvis du bliver presset til at tale om seksuelle emner – fx svare på spørgsmål, om du onanerer.

Det er vigtigt at tale med nogen, hvis man har været udsat for en krænkelse. Her kan du læse mere om seksuelle krænkelser og få gode råd.

Seksuel krænkelse Andre der hjælper

Anmeld digital krænkelse

Anmeld ulovlig deling af billeder og video samt digital afpresning
Læs mere

Anmeld seksuelt overgrebsmateriale

Anmelde seksuelt overgrebsmateriale med børn
Læs mere

Anmeld voldtægt og seksuelle overgreb

Hjælp til at anmelde voldtægt og seksuelle overgreb
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat