Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hjælp please

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 16 år

Jeg kan virkelig godt forstå, at episoden stadig fylder – for dét der skete, var bestemt ikke ok! Så selvom det er længe siden, er det stadig alvorligt. Og det gør det måske særligt svært, at du tit møder ham, der gjorde det mod dig.

At røre andre intimt uden tilladelse er ulovligt. Det er en seksuel krænkelse. Det er altså ikke dig, der har gjort noget forkert, men derimod din farfar og farmors søn. Husk det! 

Jeg er glad for at læse, at du har fortalt 2 af dine veninder om episoden, for det er ikke noget, du skal gå alene med.

Men det er vigtigt, at du får talt om det med en voksen. Også selvom det er svært.

Jeg ved ikke, om du selv har en voksen i tankerne, som du kan fortælle det til? Måske din mor, en lærer, din venindes mor, sundhedsplejersken på din skole, eller en anden. Det vigtigste er, at det ikke længere skal være noget, du går alene med. Det er ikke dig, der skal skamme dig.

At sige det højt kan være en stor hjælp – og derudover kan de voksne hjælpe dig, så du stille og roligt kan få det bedre. Måske kan du spørge dine veninder, om de vil hjælpe dig med at få det sagt til en voksen? Enten kan de være til stede, når du siger det. Eller måske kan de hjælpe dig med at skrive det i et brev til den voksne, som du vælger at tale med? 

Det er, som jeg skrev, ulovligt at røre andre på intime områder. Så selvom han måske selv var et ”stort” barn, så var han stadig så gammel på det tidspunkt, at han godt vidste, at det ikke er noget, man må gøre. Det er altså ham, der har gjort noget forkert. 

På vores hjemmeside kan du læse mere om ”Seksuelle krænkelser”: https://bornetelefonen.dk/seksuelle-krænkelser. Her kan du fx læse, at du ikke er den eneste, der har oplevet at blive seksuelt krænket. Desværre er det noget, der sker overalt i Danmark. På hjemmesiden kan du også læse, at det – selvom det er svært – kan føles som en enorm lettelse, når man endelig får talt om det, der er sket. Derfor håber jeg, at du har mod til at fortælle det til en voksen..  

Hvis du har brug for det, er du meget velkommen til at kontakte BørneTelefonen. Du kan ringe på 116 111.

Et stort og varmt kram til dig.
Fra BørneTelefonen  

Er du blevet seksuelt krænket?

Seksuelle krænkelser er, hvis du bliver tvunget, presset eller lokket til noget seksuelt. Det kan også være en krænkelse, selvom man ikke sagde nej.

En seksuel krænkelse er fx hvis nogen rører ved dig på en seksuel måde, uden at du har givet dem lov. Hvis du bliver bedt om at røre ved dem. Hvis du skal kigge på noget seksuelt eller gøre noget seksuelt – fx tage tøjet af.

Det er heller ikke ok, hvis du bliver presset til at tale om seksuelle emner – fx svare på spørgsmål, om du onanerer.

Det er vigtigt at tale med nogen, hvis man har været udsat for en krænkelse. Her kan du læse mere om seksuelle krænkelser og få gode råd.

Seksuel krænkelse Andre der hjælper

Anmeld digital krænkelse

Anmeld ulovlig deling af billeder og video samt digital afpresning
Læs mere

Anmeld seksuelt overgrebsmateriale

Anmelde seksuelt overgrebsmateriale med børn
Læs mere

Anmeld voldtægt og seksuelle overgreb

Hjælp til at anmelde voldtægt og seksuelle overgreb
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat