Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hjælp min far er krænkende

Hej børne telefonen

det her startede for 3 år siden og jeg har ikk sagt det til min mor .
 
Min far er meget efter mig på den måde t han hele tiden vil tage mig på røven eller kæle mine bryster og det kan jeg ikke Lide.

En nat for 3 år siden prøvede han på at give mig finger da han troede jeg sov(jeg er tretten så det er ulovligt ) og et år efter prøvede han igen da han troede jeg sov

der gik lang tid og for to dage siden ville hn have jeg akulle sidde på skødet af ham og hans pik var stiv.

Om natten vågnede jeg ved at han prøvede at knalde mig og han havde løftet mit ben så jeg prøvede at kæmpe imod og lagde mig bed på gulvet næste morgen følte jeg afsky mod ham og det gør jeg stadig

Hjælp mig børnetelefon

Hilsen anonym

Pige, 13 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13 år
Tak for dit brev. Jeg tænker, du er en sej pige, der er god til at holde hovedet koldt og sige fra, når nogen overskrider dine grænser. Det er godt gået, for det er ikke altid så let, - og slet ikke, hvis det er nogen fra ens familie, der gør det...
Som du selv er inde på, er det, din far gør ulovligt. - Ikke bare fordi du er 13 år og under den seksuelle lavalder, - men også fordi han er din far. Det betyder, at han under ingen omstændigheder må gøre seksuelle tilnærmelser til dig. Så det skal han naturligvis holde op med.
Når du ikke har sagt noget til din mor, gætter jeg på, det er fordi, du er bekymret for hendes reaktion..? Det ville i hvert fald ikke være underligt, hvis du var det. Når det så er sagt, så tror jeg, det vil være bedst, hvis ikke du skal klare det her på egen hånd. - Så måske skulle du overveje, om der var en anden voksen, du kunne betro dig til? - Gerne en uden for din familie, som ikke er følelsesmæssigt knyttet til din far. Når jeg foreslår det, er det fordi jeg tror, det vil være lettere for en person udefra at holde hovedet koldt og hjælpe dig med at få det stoppet...
Hvis ikke du kan komme i tanker om nogen, som du har mod på at betro dig til, så tænker jeg, at du bliver nødt til at skære det ud i pap for din far... Jeg synes ikke, det vil være rimeligt, hvis du selv skal tage ansvaret for det - men hellere det, end at han bliver ved med at overskride dine grænser!
Måske kunne du sige/ skrive til ham, at du ikke længere vil finde dig i, at han tager dig på numsen og på røven, og at du vil fortælle andre om, hvad han har gjort, hvis det nogensinde gentager sig..? Jeg er sikker på, at din far godt ved, at det han gør er forkert, så måske kunne det faktisk have en effekt...
Jeg kender jo ikke din far, men måske kunne der ske det, at han ville forsøge at true dig med ubehageligheder... (Fx at ingen vil tro dig, at du vil være skyld i at familien går i opløsning eller at andre ting, som skulle få dig til at tie.) Gør han det, tror jeg, det er MEGET vigtigt, at du husker dig selv på, at det er HAM og alene HAM, der bærer ansvaret for situationen. Evt. kunne du have en kopi af brev + svar her fra BørneBrevkassen parat og give ham det, så han kan se det sort på hvidt, at det ikke er rigtigt, og at han faktisk ikke har noget valg!
Måske kunne du også have brug for at skrive/ tale med en rådgiver om situationen? I hvert fald er du meget velkommen til at ringe/ sms'e til BørneTelefonen på 116 111 og vende din situation og dine muligheder med en rådgiver. Hvis du vælger at sms'e, kan du evt. starte med at kopiere brev + svar ind, så rådgiveren kan se, hvad brevkassen har rådgivet dig til. 
Til slut har jeg lyst til en gang for alle at slå fast, at vi meget gerne vil hjælpe dig, og at jeg håber mit svar har givet dig nogle ideer til, hvad du kan gøre. 
Hvis det er sådan, at du gerne vil have hjælp til at kontakte kommunen for at få dem til at hjælpe dig med at få din familiesituation gjort bedre, så kan vi også tilbyde dig en bisidder. (En person, der kan tage med dig til møderne, og som kan sikre, at dine ønsker bliver taget med i betragtning. - det kan du læse mere om her >>)
De kærligste hilsner fra BørneBrevkassen

Er du blevet seksuelt krænket?

Seksuelle krænkelser er, hvis du bliver tvunget, presset eller lokket til noget seksuelt. Det kan også være en krænkelse, selvom man ikke sagde nej.

En seksuel krænkelse er fx hvis nogen rører ved dig på en seksuel måde, uden at du har givet dem lov. Hvis du bliver bedt om at røre ved dem. Hvis du skal kigge på noget seksuelt eller gøre noget seksuelt – fx tage tøjet af.

Det er heller ikke ok, hvis du bliver presset til at tale om seksuelle emner – fx svare på spørgsmål, om du onanerer.

Det er vigtigt at tale med nogen, hvis man har været udsat for en krænkelse. Her kan du læse mere om seksuelle krænkelser og få gode råd.

Seksuel krænkelse Andre der hjælper

Anmeld digital krænkelse

Anmeld ulovlig deling af billeder og video samt digital afpresning
Læs mere

Anmeld seksuelt overgrebsmateriale

Anmelde seksuelt overgrebsmateriale med børn
Læs mere

Anmeld voldtægt og seksuelle overgreb

Hjælp til at anmelde voldtægt og seksuelle overgreb
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat