Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hjælp! Jeg er blevet krænket af en på 15

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 14 år

Mange tak for dit brev. Det lyder som om, du går med en masse svære følelser alene. Det var så godt, at du skrev til BørneTelefonen, så jeg kan hjælpe dig med at finde rundt i den svære situation. Det kræver mod at række ud efter hjælp, så det er så godt gået.

Først er det vigtigt for mig at fortælle dig, at det der er sket for dig, ikke er din skyld. Du er IKKE klam, og du kunne IKKE have gjort mere, end du gjorde. 

Det er forskelligt, hvad mennesker gør, når der sker ubehagelige ting. Du løb og bagefter stoppede du, fordi du skulle have din taske. Måske stoppede du også, fordi du blev bange og måske lammet? Det er en helt normal reaktion. Derfor er det så vigtigt, at du ikke giver dig selv skylden.

Når jeg læser dit brev, tænker jeg med det samme, at du har været udsat for et overgreb. Drengen siger, han bare skulle tisse. Men han er løbet efter dig, har spurgt dig om grænseoverskridende seksuelle spørgsmål, vidst dig hans oprejste pik og stukket fingrene ned i halsen på dig. Det er IKKE okay.

Du har allerede været rigtig god til at søge om hjælp. Det lyder til, at de voksne omkring dig ikke rigtig tager situationen alvorligt. Det fylder rigtig meget i dine tanker. Du har brug for hjælp, for at det ikke fylder så meget i dine tanker mere. De voksne skal faktisk hjælpe dig, når du har det svært. Men måske ved de ikke helt, hvad de skal gøre.

Jeg tænker på, om du kan prøve at snakke med din mor om det igen. Så hun forstår alvoren i det, og forstår hvor meget det fylder for dig. En måde du kan fortælle hende om det hele igen, er ved at vise hende dit brev til BørneTelefonen og mit svar til dig. På den måde kan hun læse, hvor meget det fylder i dine tanker. Og at du har brug for hendes hjælp. Kunne det være en mulighed for dig?

Jeg tænker også på, om du mon har hørt om center for Seksuelle Overgreb? Her kan du snakke med nogle professionelle om det, du har været udsat for. De ved rigtig meget om seksuelle overgreb og krænkelser, og hvordan det kan fylde meget, selv flere år efter. Måske kunne de være rare at snakke med?

Du er også altid velkommen til at ringe til BørneTelefonen på tlf. 116 111 eller chatte med en af vores dygtige rådgivere. På den måde kan vi nogle gange komme med mere præcis råd, og du kan fortælle om vores råd er hjælpsomme for dig.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Er du blevet seksuelt krænket?

Seksuelle krænkelser er, hvis du bliver tvunget, presset eller lokket til noget seksuelt. Det kan også være en krænkelse, selvom man ikke sagde nej.

En seksuel krænkelse er fx hvis nogen rører ved dig på en seksuel måde, uden at du har givet dem lov. Hvis du bliver bedt om at røre ved dem. Hvis du skal kigge på noget seksuelt eller gøre noget seksuelt – fx tage tøjet af.

Det er heller ikke ok, hvis du bliver presset til at tale om seksuelle emner – fx svare på spørgsmål, om du onanerer.

Det er vigtigt at tale med nogen, hvis man har været udsat for en krænkelse. Her kan du læse mere om seksuelle krænkelser og få gode råd.

Seksuel krænkelse Andre der hjælper

Anmeld digital krænkelse

Anmeld ulovlig deling af billeder og video samt digital afpresning
Læs mere

Anmeld seksuelt overgrebsmateriale

Anmelde seksuelt overgrebsmateriale med børn
Læs mere

Anmeld voldtægt og seksuelle overgreb

Hjælp til at anmelde voldtægt og seksuelle overgreb
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat