Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hjælp er blevet voldtaget og er gravid!!!!!

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13 år,

Jeg kan læse på dit brev, at du har været ude for en yderst ubehagelig oplevelse, og du nu står over for nogle svære valg. Jeg kan godt forstå, at det kan være hårdt at tale med andre om overfaldet, og jeg synes det er rigtig flot, at du har fundet modet til at skrive til Børnetelefonen og bede om hjælp.

Det er meget almindeligt, at unge som bliver udsat for seksuelle overgreb, holder det hemmeligt for deres omgivelser i lang tid. De føler måske, at det er pinligt at tale om, og nogle piger tror endda, at de selv er skyld i overgrebet, selvom det aldrig er tilfældet. Jeg bliver derfor nødt til at fortælle dig, at det din chef har gjort mod dig på alle måder er forkert og direkte ulovligt. Det er alene din chefs skyld og ansvar.   

Jeg ved, det kan være svært at bære på så stor og en forfærdelig hemmelighed, som det er. Jeg ved også fra andre børn og unge, at det kan være befriende og hjælpe dem i den rigtige retning til at få det bedre, når de får talt med andre. Det er også meget vigtigt, at du får talt med en voksen evt. med hjælp fra en rigtig god ven eller veninde, som du er tryg ved, om det seksuelle overgreb, så du kan få den nødvendige hjælp. Du foreslår selv at snakke med dine forældre, hvilket jeg synes er en rigtig god idé. Hvis det er meget svært kunne det måske være en mulighed at vise dine forældre vores breve, eller måske bede sundhedsplejersken på din skole, om hjælp til at snakke med dine forældre?

Dine forældre kan ringe eller tage hen  til kommunens børne - familie afdeling, som er dem, der melder det til politiet. Man kan også selv ringe direkte til direkte til politiet, som derefter kontakter kommunen (de sociale myndigheder). Dine forældre har også mulighed for at hjælpe dig til lægen og støtte dig undervejs. Lægen kan bekræfte din graviditet og fx hjælpe dig med at få en abort. Lægen har også mulighed for at henvise dig til en psykolog, hvis du ønsker det, som kan hjælpe dig med at komme igennem det du har været udsat for.

Jeg håber, at brevet kan hjælpe dig til at snakke med dine forældre om overgrebet og graviditet, så du kan få den hjælp, som du har brug for. Du har allerede taget et skridt i den rigtige retning ved at skrive til Børnetelefonens brevkasse, og jeg håber, at det bliver godt igen. Du er meget velkommen til at ringe eller sms'e på 116111 eller logge på vores chat.

Kærlig hilsen Børnetelefonen 

Er du blevet seksuelt krænket?

Seksuelle krænkelser er, hvis du bliver tvunget, presset eller lokket til noget seksuelt. Det kan også være en krænkelse, selvom man ikke sagde nej.

En seksuel krænkelse er fx hvis nogen rører ved dig på en seksuel måde, uden at du har givet dem lov. Hvis du bliver bedt om at røre ved dem. Hvis du skal kigge på noget seksuelt eller gøre noget seksuelt – fx tage tøjet af.

Det er heller ikke ok, hvis du bliver presset til at tale om seksuelle emner – fx svare på spørgsmål, om du onanerer.

Det er vigtigt at tale med nogen, hvis man har været udsat for en krænkelse. Her kan du læse mere om seksuelle krænkelser og få gode råd.

Seksuel krænkelse Andre der hjælper

Anmeld digital krænkelse

Anmeld ulovlig deling af billeder og video samt digital afpresning
Læs mere

Anmeld seksuelt overgrebsmateriale

Anmelde seksuelt overgrebsmateriale med børn
Læs mere

Anmeld voldtægt og seksuelle overgreb

Hjælp til at anmelde voldtægt og seksuelle overgreb
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat