Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Han troede jeg sov

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14 år

Det lyder til, at du har fået overtrådt dine grænser nytårsaften, og det er ikke bare noget, man glemmer, selvom det kan virke som det nemmeste. Faktisk er det rigtig sundt, at du reagerer – for det er aldrig i orden at forgribe sig på andre og slet ikke, når det ikke ok eller personen sover – det skal din ven have at vide! Også selvom det nu er nogle dage siden.. 

Jeg forstår godt, at du ikke har lyst til at gøre det akavet mellem jer, da det jo er din ven, men spørgsmålet er, om det ikke bliver mere akavet, hvis du ikke får sagt fra? Jeg ved ikke, om du har overvejet det, men du kunne måske fortælle ham, at du har været glad for jeres venskab, og netop derfor har du brug for at tale med ham om berøringerne. Du kan jo fortælle sandheden og sige, at du faktisk var vågen, men at du var bange for, hvordan han ville reagere, hvis du vågnede. Jeg synes sagtens, du kan sige, at du ikke brød dig om det, og at du derfor forventer, at han aldrig gør noget lignende, hvis han vil være din ven.På den måde lærer han jo også, at han skal spørge først og ikke bare gøre noget. Hvis han kan love dig at han ikke gør noget igen, kan du jo efterfølgende mærke efter, om du stadig har lyst til at være venner med ham. 

Jeg håber, du ved, at det er ham, der har gjort noget forkert og ikke dig! Det er bedst, at du får sagt fra, så du i fremtiden kan mærke, hvor dine grænser går - og få sagt tydeligt fra. Du skal med andre ord passe godt på dig selv og dine grænser. 

Husk, at du altid er velkommen til at ringe til BørneTelefonen på 116111.

De bedste hilsner
BørneTelefonen

Er du blevet seksuelt krænket?

Seksuelle krænkelser er, hvis du bliver tvunget, presset eller lokket til noget seksuelt. Det kan også være en krænkelse, selvom man ikke sagde nej.

En seksuel krænkelse er fx hvis nogen rører ved dig på en seksuel måde, uden at du har givet dem lov. Hvis du bliver bedt om at røre ved dem. Hvis du skal kigge på noget seksuelt eller gøre noget seksuelt – fx tage tøjet af.

Det er heller ikke ok, hvis du bliver presset til at tale om seksuelle emner – fx svare på spørgsmål, om du onanerer.

Det er vigtigt at tale med nogen, hvis man har været udsat for en krænkelse. Her kan du læse mere om seksuelle krænkelser og få gode råd.

Seksuel krænkelse Andre der hjælper

Anmeld digital krænkelse

Anmeld ulovlig deling af billeder og video samt digital afpresning
Læs mere

Anmeld seksuelt overgrebsmateriale

Anmelde seksuelt overgrebsmateriale med børn
Læs mere

Anmeld voldtægt og seksuelle overgreb

Hjælp til at anmelde voldtægt og seksuelle overgreb
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat