Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Forfulgt

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Hej Pige på 17

Hvor er det godt du skriver herind. Det lyder som en meget ubehagelig situation, og det er godt du beder om hjælp! Det er vigtigt, at du ved, at du ikke har gjort noget galt, og at det er godt at du lytter til dig selv. Du skal ikke gøre noget du ikke vil!

Først og fremmest tænker jeg, at det er vigtigt, at du får fortalt en voksen som du stoler på, hvad det er der foregår. Det kan være svært at tale med sine forældre når det involverer sex, men lige nu handler det faktisk om at du holder på dine egne grænser, og det tror jeg dine forældre vil gøre alt for at hjælpe dig med. Oftest vil ens forældre hjælpe en, uanset hvad det drejer sig om. Du skal ikke gå alene med alle disse bekymringer. Derudover tænker jeg også som du foreslår, det er en god ide at politianmelde ham, du ikke er alene.

Du skal sørge for at gemme de beskeder / emails / sms’er eller lignende han har skrevet hvor han truer dig med at han vil gøre de ting du fortæller. Dette kan være vigtigt hvis du ønsker at anmelde ham. Du har også muligheden for at blokere ham på din telefon og på de sociale medier, så du ikke længere bliver kontaktet af ham på disse medier. Jeg håber ikke at han fortsat truer dig, og jeg håber ikke at han har postet noget. Hvis det skulle ske, er der masser af hjælp at hente. Du kan bl.a. læse mere her: http://sikkerchat.dk/da-DK/Slet-det/Slettevejledninger/Facebook.aspx

Til sidst vil jeg sige til dig, at jeg kan godt forstå at du er bange for hvad folk vil tro hvis han gøre noget på Facebook eller lignende. Men ofte er det sådan, at mange vil have sympati med dig og ikke tro på det han skriver, når du får fortalt hvad det drejer sig om. For ofte vil dine jævnaldrende vide at det også kunne ske for dem selv. Prøv at se om du kan vende tanken til, at det faktisk er ham de andre kan komme til at tænke dårligt om, og som kan blive til grin på facebook, ved at han er en person der udsætter andre for trusler osv.

Mange hilsner fra BørneTelefonen. 

 

Er du blevet seksuelt krænket?

Seksuelle krænkelser er, hvis du bliver tvunget, presset eller lokket til noget seksuelt. Det kan også være en krænkelse, selvom man ikke sagde nej.

En seksuel krænkelse er fx hvis nogen rører ved dig på en seksuel måde, uden at du har givet dem lov. Hvis du bliver bedt om at røre ved dem. Hvis du skal kigge på noget seksuelt eller gøre noget seksuelt – fx tage tøjet af.

Det er heller ikke ok, hvis du bliver presset til at tale om seksuelle emner – fx svare på spørgsmål, om du onanerer.

Det er vigtigt at tale med nogen, hvis man har været udsat for en krænkelse. Her kan du læse mere om seksuelle krænkelser og få gode råd.

Seksuel krænkelse Andre der hjælper

Anmeld digital krænkelse

Anmeld ulovlig deling af billeder og video samt digital afpresning
Læs mere

Anmeld seksuelt overgrebsmateriale

Anmelde seksuelt overgrebsmateriale med børn
Læs mere

Anmeld voldtægt og seksuelle overgreb

Hjælp til at anmelde voldtægt og seksuelle overgreb
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat