Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Føler mig misbrugt :'(

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære du,

Mange tak for dit brev! Sikke nogle ubehagelige oplevelser, du har haft med ham drengen. Jeg kan godt høre, at han ved mange lejligheder har overskredet din grænser groft, så der er ikke noget at sige til, hvis du er rystet over hans opførsel!

Jeg ved ikke om du har talt med nogen om det? Det er ikke i orden, at han tager dig på brysterne i skolen, eller udenfor skolen, når nu du har sagt til ham, at du ikke vil have det… Jeg synes, hans opførsel er meget bekymrende, og tror at det vil være godt for både dig og ham, hvis det her ikke bare bliver tiet ihjel...

Jeg ved, at det kan være rigtigt svært, men jeg tænker at det er rigtigt vigtigt, at du finder nogle voksne der kan hjælpe dig… Er der en voksen du stoler på? En lærer, dine forældre, eller måske nogle andre voksne?   

Din tidligere bedste ven skal have at vide, at det ikke er i orden det han gør, og du har måske også brug for hjælp til at komme videre på en god måde… (Der findes faktisk også behandlingstilbud til unge krænkere - og udfra din beskrivelse, kunne det lyde som om, at han godt kunne have brug for det. I hvert fald har han jo slet ikke forstået at læse dine signaler og det er jo nødvendigt, at han lærer det!)
 
Det er helt normalt, at man føler en form for skyld, fordi man ikke gjorde nok modstand, hvis nogen har overtrådt ens grænser. Jeg tænker, at du meget tydeligt ved flere lejligheder har signaleret, at du ikke har været interesseret i, at han rør ved dig. ( Men det er vigtigt at vide, at det også er nok bare at sige nej!) Han gik over din grænse og selvom dine følelser måske siger noget andet.. Er det ikke din skyld..

Der findes en hjemmeside der hedder www.voldtaegt.dk, her kan du læse om seksuelle overgreb, almindelige reaktioner (såsom skyldfølelse) efter et overgreb og hvor man kan henvende sig og få hjælp. Måske kunne det være rart for dig, at tjekke den ud? 

Det er rigtigt vigtigt, at der sker nogle ændringer. Du bliver nødt til at få det bedre i skolen, og han skal stoppe med at tage dig på brysterne og være grænseoverskridende.. Derfor er jeg nødt til at sige til dig, at jeg tror, det er MEGET vigtigt at du får talt med nogle voksne der kan hjælpe dig i det her…

Hvis du ikke ved, hvordan du får gjort det er du altid velkommen til at skrive ind på BørneChatten eller ringe på BørneTelefonen på 116 111, hvis du har brug for at tale anonymt med nogen andre, og måske få nogle gode råd til, hvordan du kan gribe det an. begge steder er der voksne, der er vant til at give råd og vejledning til børn og unge…

Jeg håber rigtigt meget, du snart finder nogen, der kan hjælpe dig..   

De bedste hilsner
BørneBrevkassen

Er du blevet seksuelt krænket?

Seksuelle krænkelser er, hvis du bliver tvunget, presset eller lokket til noget seksuelt. Det kan også være en krænkelse, selvom man ikke sagde nej.

En seksuel krænkelse er fx hvis nogen rører ved dig på en seksuel måde, uden at du har givet dem lov. Hvis du bliver bedt om at røre ved dem. Hvis du skal kigge på noget seksuelt eller gøre noget seksuelt – fx tage tøjet af.

Det er heller ikke ok, hvis du bliver presset til at tale om seksuelle emner – fx svare på spørgsmål, om du onanerer.

Det er vigtigt at tale med nogen, hvis man har været udsat for en krænkelse. Her kan du læse mere om seksuelle krænkelser og få gode råd.

Seksuel krænkelse Andre der hjælper

Anmeld digital krænkelse

Anmeld ulovlig deling af billeder og video samt digital afpresning
Læs mere

Anmeld seksuelt overgrebsmateriale

Anmelde seksuelt overgrebsmateriale med børn
Læs mere

Anmeld voldtægt og seksuelle overgreb

Hjælp til at anmelde voldtægt og seksuelle overgreb
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat