Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Er jeg blevet voldtaget?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige

Tak for dit brev. Det er godt, at du skriver, da det er vigtigt, at du ikke går alene med det, du har været udsat for.

Du har, som du helt rigtigt har læst dig frem til selv, været udsat for et seksuelt overgreb. Og selvom du ikke har sagt nej, så tæller i den grad som et nej, at du har sagt ”Stop det”. Der kan slet ikke være tvivl om, at det er et overgreb og ikke frivillig sex, da du både har sagt fra, og også er blevet holdt nede med magt.

Seksuelle overgreb er ulovlige og strafbare. Både ham der gav dig finger, og ham der holdt dig nede og ham der kiggede på kan straffes. Også selvom I kender hinanden, og også selvom du i begyndelsen, før selve overgrebet, har deltaget i festen frivilligt.

Jeg forstår godt, at du gerne vil undgå drama, og ikke har lyst at involvere dine forældre. Samtidig vil du også gerne have, at disse drenge skal have besked om, at de har gjort noget forkert. Det er jeg meget enig i. Både for din skyld, og pga. de piger, de møder fremover, skal de stoppes. Deres adfærd er farlig og kriminel.

Du har flere muligheder nu:

Du kan overveje, om du alligevel ikke skal fortælle dine forældre om sagen. Du har krav på dine forældres beskyttelse. Kunne du fx sige til dem allerførst, at du virkelig har brug for deres kærlighed, støtte og forståelse, men at drama fra deres side vil opleves som lige det modsatte? Eller: Kunne du til at starte med vise dem brevet og svaret her?

Du kan politianmelde drengene. Jeg tror, at det vil være rart for dig først at fortælle dine forældre det hele, og så gå sammen med dem til politiet. Fordelen ved en politianmeldelse er, at så skal du ikke selv konfrontere drengene, det gør politiet for dig. Og jeg er ret sikker på at uanset sagens resultat, så vil drengene på denne måde blive 100 % klare over, hvad der ikke er i orden. Og de vil forhåbentlig aldrig nogensinde gøre noget lignende igen.

Du kan få rådgivning og mere støtte hos Center for Voldtægtsofre. De har viden netop på området for seksuelle overgreb, og kan hjælpe dig med, hvad du kan gøre rent praktisk og med eventuelle psykiske følger af det seksuelle overgreb. På deres hjemmeside her: Center for Voldtægtsofre, kan du finde deres telefonnummer. Du kan ringe anonymt til dem eller møde op på en af deres afdelinger i landet.

Hvis du ikke lige nu magter at tale med dine forældre om det, der skete, så overvej i hvert fald at tale med en nær veninde eller en anden voksen om det.

Det er rart at lette sit hjerte, og det er sundt at tale sin oplevelse igennem med en, som kan lytte og trøste. Har du sådan en veninde eller voksen, som du vil kunne snakke med? Ellers er du velkommen til at ringe til os.

Held og lykke med dit videre forløb.

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

Er du blevet seksuelt krænket?

Seksuelle krænkelser er, hvis du bliver tvunget, presset eller lokket til noget seksuelt. Det kan også være en krænkelse, selvom man ikke sagde nej.

En seksuel krænkelse er fx hvis nogen rører ved dig på en seksuel måde, uden at du har givet dem lov. Hvis du bliver bedt om at røre ved dem. Hvis du skal kigge på noget seksuelt eller gøre noget seksuelt – fx tage tøjet af.

Det er heller ikke ok, hvis du bliver presset til at tale om seksuelle emner – fx svare på spørgsmål, om du onanerer.

Det er vigtigt at tale med nogen, hvis man har været udsat for en krænkelse. Her kan du læse mere om seksuelle krænkelser og få gode råd.

Seksuel krænkelse Andre der hjælper

Anmeld digital krænkelse

Anmeld ulovlig deling af billeder og video samt digital afpresning
Læs mere

Anmeld seksuelt overgrebsmateriale

Anmelde seksuelt overgrebsmateriale med børn
Læs mere

Anmeld voldtægt og seksuelle overgreb

Hjælp til at anmelde voldtægt og seksuelle overgreb
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat