Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Er det voldtægt?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14 år

Når nogen ikke respekterer, at man siger nej til sex, og samtidig slår én, når man gør modstand og siger fra, så er det faktisk voldtægt. 

Det er rigtig vigtigt, at du holder fast i at sige fra, når du står overfor noget, du ikke vil være med til. Og det er rigtig vigtigt, at du giver meget tydeligt udtryk for det, hvis han (eller andre) gør noget, du ikke bryder dig om.
Det kan dog føles fuldstændig umuligt at sige fra, når man bliver presset, så jeg kan godt forstå, at du ikke vidste, hvad du skulle gøre og ikke kunne finde styrken til at holde fast.
Du har på ingen måde gjort noget forkert. Men det har han.

Det lyder som om, at I nu har fundet ud af det med hinanden, men uanset hvordan man vender og drejer det, så har han tvunget dig til dig til noget, du ikke var villig til. Derfor har han skredet over dine grænser, og han har vist, at han ikke respekterer dig. Og det er ikke i orden. Det er faktisk strafbart.

Sådan skal det desuden ikke være, hvis man holder af hinanden - eller i det hele taget.
Man kan godt være uenige om, hvordan og hvornår man har sex, men man skal respektere den andens "nej" uanset hvad.

Jeg vil råde dig til ikke at være alene sammen med ham, og jeg vil råde dig til at tale med nogen om det, så du ikke skal gå med det alene.
Også selvom du føler dig seksuelt tiltrukket af ham. Man er ikke selv herre over, hvordan kroppen reagerer, men man kan selv vælge, hvordan man handler på kroppens reaktioner og de følelser, man har. Det vigtigste er, at du ikke lader nogen styre eller bestemme over dig. 

Man skal passe rigtig godt på sig selv, og det kan være meget svært, når man er ung og uerfaren. Derfor har vi en lov i Danmark, der siger, at man skal være 15 år, før man har sex.
Dog kan nogle unge godt føle sig klar inden da, men uanset hvor gammel, man er, så er det vigtigt, at man bruger kondom, når man har sex, så man beskytter sig mod kønssygdomme og graviditet.
Og hvis en fyr ikke vil bruge kondom, så er det ikke en god idé at have sex med ham.

Jeg håber meget, at du får talt med nogen, så du kan få hjælp til at takle din svære situation. Meget gerne dine forældre eller en anden voksen, som kan hjælpe dig.
Du må også meget gerne tage kontakt til BørneTelefonen. Du kan både chatte, tale og sms'e. Det er gratis, og du er anonym.

De bedste tanker fra
BørneTelefonen

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat