Brev

Er det en voldtægt?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 16 år

Det er absolut ikke din egen skyld. Du sagde fra, og det respekterede han ikke. Han blev ved. Og det gjorde han to gange.

Det er slet ikke i orden, det han gjorde. Du skal på ingen måde føle dig skyldig. For det er du ikke.

Du var fuld, og derfor ikke i stand til at sige fra og gå et andet sted hen. Det giver ham ikke ret til at have sex med dig mod din vilje.

Jeg kan godt forstå, at du tænker over, om du nu har sagt ja. Men det ændrer ikke på situationen. Når man er rigtig fuld, er man nemlig ikke altid i stand til at mærke efter og sige fra. Det burde han også have taget hensyn til. Du har ret til at være lige så fuld, du har lyst til, uden at det betyder, at man må udnytte dig.

Jeg er ikke i tvivl om, at han godt ved, at han gik over stregen, og udnyttede dig. Ellers ville han ikke sige, at ingen må vide det.

Det skal han ikke have lov at slippe afsted med, mens du går og har det skidt.

Det er meget svært at vide, hvad man skal stille op med sig selv efter sådan en oplevelse. Men du er i din gode ret til at anmelde ham for sex imod din vilje (altså voldtægt), så han ikke finder på at gøre sådan noget igen. Du kan læse mere om at anmelde her: Anmeld voldtægt

Jeg kan sagtens forstå, at du har det skidt og ikke har lyst til at sige det til dine forældre. Det er meget få, der har den lyst og det overskud i sådan en situation. Men hvis det ender med, at du fx. får psykologhjælp til at komme igennem de følelser, du brænder inde med, så er det vigtigt, at du får talt med dem.

Du kan eventuelt skrive et brev til dem, hvis det er for svært bare at sige det. Så kan du få det forklaret på den måde, som du finder allerbedst og uden at blive afbrudt.

Du kan også vælge at vise dem dit brev til os og mit svar til dig, så de kan se, hvordan vi takler sådan en situation.

Når man har været ude for en grænseoverskridende oplevelse eller med andre ord “et seksuelt overgreb”, som du har, så kan det godt vokse sig større indvendig, hvis man ikke får det bearbejdet. Og det skulle det nødig, for så kan det begynde at gå ud over din livskvalitet og give sår, der smerter mange år frem. Derfor bør du få talt om det så snart som muligt.

Det kan også være vigtigt, at du bliver undersøgt at en læge. Når man har haft sex mod sin vilje, kan det være godt at blive tjekket. Hvis ikke han har brugt kondom, er det vigtigt at holde øje med din menstruation og evt. kønssygdomme. Det kan lyde voldsomt og skræmmende, men jeg vælger at nævne det alligevel, for han lyder ikke som en fyr, der er særlig ansvarsbevidst. Derfor kan det godt være, at han ikke tænkte over at beskytte sig. Derfor kan det være godt, at en god læge hjælper dig med det, der kan være godt at tjekke.

Hvis det er helt umuligt for dig at få talt med dine forældre, så synes jeg, at du skal ringe til BørneTelefonen, så du her kan få talt med en voksen. Det er gratis, og du er anonym, og man kan ikke engang se på telefonregningen, at du har ringet til os. Vi er vant til at tale med børn og unge om alt mellem himmel og jord, og dette her er ét af emnerne. Du skal ikke skamme dig. Du vil blive mødt med omsorg og nærvær. Vi er der for dig!

Det kan også være, at du har en anden voksen eller en veninde der kan hjælpe dig. Du har mulighed for, at kontakte Center for Voldtægtsofre. Her hjælper de med alle de ting, der kan være gode at komme igennem og få talt om efter sådan en oplevelse. Du kan starte med at være helt anonym. Du kan læse mere her: Center for Voldtægtsofre

Jeg ønsker alt det bedste for dig.

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

Er du blevet seksuelt krænket?

Seksuelle krænkelser er, hvis du bliver tvunget, presset eller lokket til noget seksuelt. Det kan også være en krænkelse, selvom man ikke sagde nej.

En seksuel krænkelse er fx hvis nogen rører ved dig på en seksuel måde, uden at du har givet dem lov. Hvis du bliver bedt om at røre ved dem. Hvis du skal kigge på noget seksuelt eller gøre noget seksuelt – fx tage tøjet af.

Det er heller ikke ok, hvis du bliver presset til at tale om seksuelle emner – fx svare på spørgsmål, om du onanerer.

Det er vigtigt at tale med nogen, hvis man har været udsat for en krænkelse. Her kan du læse mere om seksuelle krænkelser og få gode råd.

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat