Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Er bange for det bliver opdaget

Hej bb

jeg er bange for at min mor finder ud af det nogen gange sover inde ved min far og her på det sidste har vi haft sex og jeg er kun 14 vi har brugt beskytlse og snavet hvad skal jeg gør

Pige, 14 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14 år

Du fortæller, at din far og dig har haft sex, og at du er bange for, at din mor opdager det.

Det kan jeg godt forstå, at du er, men jeg tænker på, om det, er det vigtigste for dig, eller om der også er andre ting, der plager dig?

Sex mellem børn og forældre er jo ikke almindeligt, det kaldes incest, og som du måske ved, er det forbudt ved lov. Det ved din far helt sikker, at det er.

Jeg tænker på, hvordan du har det med din far har sex med dig? Føler du dig skyldig og skamfuld, siden din mor ikke må opdage det? Er det noget, du gør af egen vilje, eller er det din far, der inviterer til det? Søger du trøst hos din far, fordi du har det svært? Synes du selv, at din far misbruger dig?  

Som du kan se, er der mange spørgsmål, der dukker op i mig, og jeg bliver lidt bekymret for dig.

Måske mærker du ikke lige nu, at forholdet til din far er problematisk for dig, men senere i dit liv vil du kunne få mange følelsesmæssige vanskeligheder.

Jeg tænker, at det måske kunne være godt for dig at snakke med en rådgiver, der er vant til at snakke med unge om incest. Derfor vil jeg foreslå, at du ringer til Thora Center. De har en telefonrådgivning mandag – torsdag kl. 10 – 15, tlf. nr. er 3332 8650.

Du kan også kigge på deres hjemmeside

www.thoracenter.dk

Det er i hvert fald vigtigt, at du får hjælp til at sige fra og stoppe sex med din far.

Kærlig hilsen fra BørneBrevkassen

Er du blevet seksuelt krænket?

Seksuelle krænkelser er, hvis du bliver tvunget, presset eller lokket til noget seksuelt. Det kan også være en krænkelse, selvom man ikke sagde nej.

En seksuel krænkelse er fx hvis nogen rører ved dig på en seksuel måde, uden at du har givet dem lov. Hvis du bliver bedt om at røre ved dem. Hvis du skal kigge på noget seksuelt eller gøre noget seksuelt – fx tage tøjet af.

Det er heller ikke ok, hvis du bliver presset til at tale om seksuelle emner – fx svare på spørgsmål, om du onanerer.

Det er vigtigt at tale med nogen, hvis man har været udsat for en krænkelse. Her kan du læse mere om seksuelle krænkelser og få gode råd.

Seksuel krænkelse Andre der hjælper

Anmeld digital krænkelse

Anmeld ulovlig deling af billeder og video samt digital afpresning
Læs mere

Anmeld seksuelt overgrebsmateriale

Anmelde seksuelt overgrebsmateriale med børn
Læs mere

Anmeld voldtægt og seksuelle overgreb

Hjælp til at anmelde voldtægt og seksuelle overgreb
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat