Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Efter Skole!!!!!!

OBS. Brevet er redigeret af Brevkassen. Vi har udeladt den konkrete beskrivelse af overgrebet af hensyn til brevkassens yngste læsere.

Hej BørneTelefonen:(

Jeg er en pige på 14 som lige nu hader drenge.

Her er grunden: På vej fra skolen var der 2 drenge fra klassen, der fulgte efter mig. På et tidspunkt løb de op til mig og begyndte at bære mig.. de bar mig ind i parken ved siden af og gik ind i en busk og langt fra stien.

(beskrivelse af voldtægt)

kun min mor ved at drengene har voldtaget mig men har sagt til hende hun ikke skal sige det til andre :/

Kh Den underlige pige!!!!!!!!!

Pige, 14 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14

Hvor var det godt, du skrev her til brevkassen. Vi har taget lidt af dit brev ud, fordi vores brevkasse kan læses af alle på nettet, og derfor er vi nødt til at redigere lidt i nogle af brevene. Men jeg har læst hele dit brev, og jeg kan godt forstå, du er chokeret over at være blevet voldtaget af de drenge fra din klasse, og at du har det underligt med det hele nu.

Det første, jeg tænker er, at du er helt vildt stærk og sej, at du har fortalt din mor, hvad der skete. Det kræver meget mod at fortælle, når man har været udsat for en voldtægt, så det er rigtig godt, at du kunne fortælle det til din mor. Samtidig kan jeg godt forstå, at du ikke har lyst til at fortælle det til andre, og at du har bedt din mor lade være at fortælle det til nogen… Det er en helt almindelig reaktion, at man ikke vil have, at nogen skal vide, hvad der er foregået.

Men jeg tænker altså, at de drenge, som voldtog dig, er nødt til at få at vide, at det var forkert og ulovligt, og at der skal gøres noget, så de ikke finder på at gøre det igen – mod dig eller mod andre. Derfor vil jeg alligevel anbefale dig, at du snakker med din mor igen og får hende til at hjælpe dig med at lave en anmeldelse til politiet. Det er vigtigt – også for at du kan få bearbejdet oplevelsen og komme videre efter det, der er sket.

Jeg har lyst til at vise dig den hjemmeside, der hedder www.voldtaegt.dk. Måske har du mod på at læse lidt inde på den side, for der står også forklaret, hvorfor det er så vigtigt at få hjælp, når man har været udsat for det, du har. Det er slet ikke i orden, at du skal være den eneste, der går og har det skidt med det, der skete – og at drengene slipper afsted med det, uden at der bliver gjort noget.

Det kan også være, at din mor er i tvivl om, hvordan hun bedst kan hjælpe dig? Hvis hun ikke har anmeldt det endnu, kan hun få råd og vejledning på ForældreTelefonen, hvis hun gerne vil hjælpe dig. Rådgiverne på ForældreTelefonen vil kunne hjælpe din mor med at forstå, hvordan det er for dig lige nu, så hun bedst muligt kan tage hensyn til de ting, du føler – samtidig med at hun får sat gang i hjælpen. Nummeret er 35 55 55 57 – det kan du måske fortælle hende..?

Som sagt synes jeg både, det er modigt og stærkt af dig, at du har skrevet hertil, og at du har turdet fortælle din mor om det. Det er faktisk stærkt at kunne passe på sig selv på den måde og sige fra, når man er udsat for noget væmmeligt. Du siger fra ved at fortælle det – det er din måde at give din krop ret i, at det der skete, slet ikke er rimeligt. Selv om du ikke havde mulighed for at flygte eller forhindre, at det skete, viser du dig selv, at du værner om din egen vigtige krop og sjæl, hvis du får fortalt det her til politiet. Kan du mon forstå, hvad jeg mener, når jeg skriver sådan?

Så kære, seje pige: Jeg håber, mit svar har vist dig, at det var det rigtige, at du fortalte det til din mor – og at du kan få hjælp og derved også hjælpe dig selv med at komme over det, der er sket for dig… Her på BørneTelefonen er rådgiverne også vant til at snakke med børn og unge om ting, der er svære at sige til andre. Så hvis du stadig er i tvivl, når du har læst det her, så ring 116 111 eller skriv til os i chatten her – så vil vi gerne hjælpe dig videre.

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

Er du blevet seksuelt krænket?

Seksuelle krænkelser er, hvis du bliver tvunget, presset eller lokket til noget seksuelt. Det kan også være en krænkelse, selvom man ikke sagde nej.

En seksuel krænkelse er fx hvis nogen rører ved dig på en seksuel måde, uden at du har givet dem lov. Hvis du bliver bedt om at røre ved dem. Hvis du skal kigge på noget seksuelt eller gøre noget seksuelt – fx tage tøjet af.

Det er heller ikke ok, hvis du bliver presset til at tale om seksuelle emner – fx svare på spørgsmål, om du onanerer.

Det er vigtigt at tale med nogen, hvis man har været udsat for en krænkelse. Her kan du læse mere om seksuelle krænkelser og få gode råd.

Seksuel krænkelse Andre der hjælper

Anmeld digital krænkelse

Anmeld ulovlig deling af billeder og video samt digital afpresning
Læs mere

Anmeld seksuelt overgrebsmateriale

Anmelde seksuelt overgrebsmateriale med børn
Læs mere

Anmeld voldtægt og seksuelle overgreb

Hjælp til at anmelde voldtægt og seksuelle overgreb
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat