Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Det er blevet slemmere

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 17 år

Tak for dit brev. Hvor er det godt, du skriver ind og fortæller din historie. Nogen gange føler man, at man kan fortælle nogen flere ting, når man er anonym. Men det der er vigtigt her, er at du rækker ud efter hjælp. Det kræver mod og er langt fra alle der tør det, så det er altså flot gået! 

Du skriver, at du har oplevet et seksuelt overgreb fra din daværende kæreste og hans ven. Det er et stor brist på tillid at opleve fra en kæreste gennem en længere periode, og det er der ingen der bør opleve. Det er simpelthen ikke okay, det han og hans ven har gjort. Du skal vide, at det er en rigtig normal reaktion, du har. Jeg ved fra andre der har oplevet overgreb, at der kan gå ret lang tid før man begynder at tale om det. Tit når man så begynder at tale om det, kan alle de uforløste tanker og følelser, der er forbundet med overgrebet, ramme en med stor fart. Det kan gøre, at man føler, man falder endnu længere ned, end man var før. Men det kan være et tegn på, at du er ved at bearbejde, hvad det er der er sket. Og det kan godt lade sig gøre! Du har skrevet ind og bedt om hjælp selvom, der er rigtig mange svære ting i din hverdag lige nu. Og det viser igen en enorm styrke, som du aldrig må glemme!

Jeg vil råde dig til at tage kontakt til LMS – Landsforeningen mod Spiseforstyrrelse & Selvskade. Måske kender du dem i forvejen? De er rigtig søde og dygtige, og du kan både få anonym og personlig rådgivning. Hvis du har lyst til at læse mere om dem, kan du finde deres hjemmeside her. Det kan også være en rigtig god idé at fortælle dine nærmeste, hvordan du har det. Selvom det kan være rigtig svært, kan det hjælpe at dele alle de svære ting. Jeg håber, du fortsætter med din psykolog. Det er noget af det, der tit kan hjælpe rigtig mange videre. Der kan godt gå en periode før man oplever, det ændrer noget, men giv ikke op. 

Alt det bedste fra BørneTelefonen

Få flere gode råd om Selvskade og cutting

Cutter du selv? Eller har du en ven, som har selvskadende adfærd? Hvis man påfører sig selv fysisk smerte, er det et tegn på, at man har det dårligt indeni. Derfor er det vigtigt at få hjælp.

Hvis du har cuttet, kan det være du har fået ar og tænker: Går mine ar væk? Hvad skal jeg sige, når folk spørg indtil mine ar? Det kan også være du gerne vil stoppe med at skade dig selv, men ikke ved hvordan. Måske du tænker: Hvordan skal jeg fortælle til mine forældre at jeg cutter? Hvordan får jeg hjælp?

Her på siden kan du finde alternativer til selvskade. Du kan også lave en handleplan, der hjælper dig, når du har det svært, du kan læse om forskellig svære følelser og hvad der kan hjælpe eller du kan læse andre børns breve.

Selvskade Andre der hjælper

Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade

Rådgivning og andre tilbud vedrørende spiseforstyrrelse og selvskade
Læs mere

Psykiatrifonden

Rådgivning og støttetilbud om psykisk sygdom og diagnoser
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat