Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Alien.

 

OBS: Indholdet er redigeret af hensyn til vores yngste læsere. Rådgiveren har læst hele brevet. 

 

Hej jeg’ en pige på 11.

Jeg er en glad pige i skolen og der hjemme. Jeg er sådan “populær” i skole, hvis man kan sige det.

For nogle år siden blev jeg misbrugt. Min farmor har et to mands hus, og hun kender en mand, der så har fået lov til at bo der. Han har på en måde være en onkel for mig.

Jeg var 6 år, hvor jeg så var hjemme os min farmor, fordi min far skulle ordne min farmors have. Jeg var så med. Jeg gik oven på, jeg fik så lov til at se film. Jeg lagde mig i hans seng, og så fjernsyn. Da han så begyndte at røre mig på min numse. Jeg lod som ingen ting. Han spurgte om han måtte tage mine bukser ned. Jeg svarede ja, fordi jeg var bange for ham, og vidste ikke hvad han ville gøre hvis jeg havde sagt nej.

Han tog så også min trusser ned. Han begyndte at røre mig.. Jeg vidste ikke hvad han havde gang i, jeg var jo kun 6-7-8. Kan ikke rigtig huske hvor gammel jeg var. Men det forsat i nogle måneder.

Jeg blevet cutter nu. Jeg har ikke fortalt til nogle jeg er blevet misbrugt, og ville heller ikke, eller jo jeg vikke godt, jeg kan bare ikke. Min bedste veninde ved godt jeg cutter, hun tror på jeg gør det for at få opmærksomhed.

Jeg fik ret neget opmærksomhed, derfor cutter hun nu også, kun for at få opmærksomhed. MEN JEG GØR DET IKKE FOR SJOVT! Jeg tror nu jeg har desspresion, jeg ved det ikke (men jeg tror det).

Jeg føler mig stresset og ked af det og doven hele tiden, og har lavt selvværd. Men jeg ved ikke h ad jeg skal gøre, jeg er blevet misbrugt, og har det dårligt!

– håber i kan hjælpe mig. Kh A.

Pige, 13 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære A.

Tak fordi du skriver til os. Du har været udsat for nogle barske og uretfærdige ting, som ingen burde gå igennem. Det er ikke okay, og det manden har gjort ved dig er ulovligt. Nu har du været så modig at skrive ind og dele din historie. Det får mig virkelig til at tænke, at du er en stærk og sej person. 

Jeg ved fra andre, der har været udsat for voldsomme ting, at det kan være svært at fortælle. Måske er man bange for, hvad andre vil tænke eller sige? Nogle føler også skyld over det, der er sket. Er det noget, du kan genkende? Men, du skal i hvert fald vide, at det, der er sket, på INGEN måde er din skyld. Det er så svært for et barn at sige fra over for en voksen. Så jeg kan godt forstå, at du ikke turde det dengang. 

Du fortæller, at du egentlig godt vil fortælle en voksen om det, der er sket. Det er super godt, at du kan mærke, at du ikke skal gå alene med tingene mere. Du har allerede nu vist stort mod ved at skrive herind. Brug det mod til også at få talt med en voksen, du stoler på. Det kan være dine forældre, en lærer, en pædagog, sundhedsplejersken på skolen, en venindes mor eller måske et familiemedlem. En voksen, som kender dig, vil kunne hjælpe dig videre til noget professionel hjælp, så du igen kan opleve glæde og få opbygget dit selvværd.

Hvis du tænker, det er svært at fortælle, kan det være en idé at vise dette brev. Det kan også være en idé at ringe til BørneTelefonen på 116111 og øve sig lidt i at sige nogle svære ting højt.

Jeg bliver bekymret for dig, når du skriver, at du cutter. Jeg tænker bestemt ikke, at det er for sjov. Det kan sagtens være en reaktion på nogle af de barske ting, du har været udsat for. Og igen tænker jeg, at en voksen vil kunne hjælpe dig videre herfra. Hvis du har overskud til det, vil jeg også råde dig til at foreslå din veninde at snakke med en voksen eller måske ringe til BørneTelefonen. For uanset hvorfor man cutter, så er det rigtig alvorligt, og noget der skal tages seriøst.

Jeg tror på, at du kan finde modet til at bede om mere hjælp. Derfor håber jeg, at du beslutter dig for at fortælle om det, der er sket eller, at du ringer herind. Jeg ønsker dig alt det bedste.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Er du blevet seksuelt krænket?

Seksuelle krænkelser er, hvis du bliver tvunget, presset eller lokket til noget seksuelt. Det kan også være en krænkelse, selvom man ikke sagde nej.

En seksuel krænkelse er fx hvis nogen rører ved dig på en seksuel måde, uden at du har givet dem lov. Hvis du bliver bedt om at røre ved dem. Hvis du skal kigge på noget seksuelt eller gøre noget seksuelt – fx tage tøjet af.

Det er heller ikke ok, hvis du bliver presset til at tale om seksuelle emner – fx svare på spørgsmål, om du onanerer.

Det er vigtigt at tale med nogen, hvis man har været udsat for en krænkelse. Her kan du læse mere om seksuelle krænkelser og få gode råd.

Seksuel krænkelse Andre der hjælper

Anmeld digital krænkelse

Anmeld ulovlig deling af billeder og video samt digital afpresning
Læs mere

Anmeld seksuelt overgrebsmateriale

Anmelde seksuelt overgrebsmateriale med børn
Læs mere

Anmeld voldtægt og seksuelle overgreb

Hjælp til at anmelde voldtægt og seksuelle overgreb
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat